Avcılar Tarafından Vurulan Ceylan Öldü

Avcılar Tarafından Vurulan Ceylan Öldü

Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Denizclier Kavaklıoluk Çamlık mevkiinde avcılar tarafından vurulan yavru ceylan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Amanos Dağları eklerinde Kavaklıoluk civarında avcılar tarafından vurulan...

Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Denizclier Kavaklıoluk Çamlık mevkiinde avcılar tarafından vurulan yavru ceylan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Amanos Dağları eklerinde Kavaklıoluk civarında avcılar tarafından vurulan yavru ceylan can havliyle Denizciler'de Adem Çelik adlı bir vatandaşın bahçesine girdi. Av köpeğinin yavru ceylanı öldüreceği esnada, son anda kurtarılan ceylanın yaşaması için Adem Çelik adlı vatandaş durumu hemen Kavaklıoluk Muhtarı Sedat Bakır’a bildirdi. Karnından kurşun yiyen ve kan kaybeden yavru ceylanı kurtarmak için seferber olan muhtar ve köylüler önce İskenderun Belediye Veterinerliğini aradı, ardından Milli Parklar Müdürlüğü, Üniversite ve Türk Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şube Başkanı Abdulhamit Övünç’ü aradı. Muhtar Sedat Bakır, "Denizcilerde Adem Çelik adlı vatandaşımızın bahçesinde yaralı olarak bulunan ceylanı kurtarmak için yoğun çaba sarf ettik. Sonunda Yaralı Ceylan Orman İşletme’ye götürüldü ancak aşırı kan kaybeden yaralı ceylan hayatını kaybetti.” dedi, Muhtar Sedat Bakır, ceylanların 12 ay boyunca avlanmalarının yasak olduğunu sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.