Av yasağı ne zaman başlıyor?

Av yasağı ne zaman başlıyor?

Av sezonunun bitmesine az bir süre kaldı. 15 Nisan’da başlayacak olan balık avlanma yasağı sonrasında denizlerde; büyük kayıklar, gırgırlar ve troller ile balık avlanılamayacak.

Sezonun büyük kısmında balıkçıları güldüren Karadeniz, Ege ve Marmara'nın aksine bölge halkında daha ucuz balık yedirme fırsatı sağladı. Karadeniz'in balık ambarı konumunda bulunan ve birçok ile balık dağıtımının yapıldığı Samsun'da sezonun kapanmasına kısa bir süre kala mevsim balıklarının kilosu 15 ile 30 TL arasında satışa sunuluyor. Yaklaşık 7 buçuk ay boyunca süren avlanma sezonu 2 gün sonra son bulacak. Avlanma yasağı yaklaşırken Kocaeli balıkçı esnafı, balıkların diğer piyasalara bakıldığında çok uygun olduğunu ifade etti. Şu anda hamsi 30 TL, istavrit 35 TL, levrek 60 TL, çipura 50 TL, uskumru 30 TL, levrek ve ispari ise 40 TL'den görücüye çıkıyor.

BALIK AVLAMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

1 Eylül’de başlayan denizlerde av sezonu 15 Nisan’da sona eriyor. 15 Nisan'da başlayacak olan yasak sonrasında denizlerde; büyük kayıklar, gırgırlar ve troller ile balık avlanılamayacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum