Av. Küçük: Tutuklamalara Mahkeme Hukuki Garabet Diyerek Son Verdi

Av. Küçük: Tutuklamalara Mahkeme Hukuki Garabet Diyerek Son Verdi

İzmir'de hükümete yakın bir gazetenin kupürü ihbar kabul edilerek yapılan operasyonda suç örgütü suçlamasıyla tutuklanan 11 polisten 9'u hakkında tahliye kararı verildi. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye gerekçesinde polisler hakkındaki...

İzmir'de hükümete yakın bir gazetenin kupürü ihbar kabul edilerek yapılan operasyonda suç örgütü suçlamasıyla tutuklanan 11 polisten 9'u hakkında tahliye kararı verildi. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye gerekçesinde polisler hakkındaki örgüt suçlamasını "hukuki garabet" olarak değerlendirdi. Savcı Okan Bato’nun hazırladığı iddianamede suç örgütünün varlığından söz edildiğini hatırlatan mahkeme heyeti, bazı sanıkların neden yönetici ya da kurucu oldukları, bunun delillerinin ne olduğuna dair hiçbir izah ve delilin bulunmadığına dikkat çekti. Tahliye gerekçelerini değerlendiren Av. İsmail Hakkı Küçük, yaklaşık 35 gündür devam eden hukuki garabete, itirazları değerlendiren İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin de "hukuki garabet" diyerek son verdiğini söyledi.

Kararın avukatlar için memnuniyet verici olduğunu belirten Küçük, iddianamede İstihbarat Şube personeline isnat edilen suçların delili mahiyetinde, bu suçların işlendiğine dair, maddi manevi suç unsuru mahiyetinde hiçbir şeyin belirtilmediğinin altını çizerek, “Tamamen hayali, uyduruk iddialardı. Bir hukukçudan böyle kelimeleri duymak her zaman mümkün değil ama gerçekten benim de meslek hayatımda gördüğüm en uydurma iddianame. Bu kadar hayali bir iddianame görmemiştim.” dedi.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında, "Varlığından söz edilen örgütün adı iddianamede yok, amacı, faaliyet alanı yok, çalışma yöntemleriyle ilgili bilgi yok. Sanıkların birbirleriyle astlık üstlüklerini göstermesi açısından birbirleriyle olan görüşmeleri yok, görüşmelere ilişkin dinleme, kayda alma yok, sinyal bilgileriyle ilgili değerlendirme yok, teknik araçlarla izleme yok, gizli soruşturmacı yok. Tespit edilen bulguların neler olduğu, bağlantıların izahı yapılmış mı yok. Yönetici olarak seçilen, isnat edilen suçları 1 ya da 2 defa işlediği iddia edilen sanıkların neden örgüt üyesi olarak gösterildiklerine dair bir delil yok." dendiğini aktaran Av. küçük, "Olmayan delillerle suç isnat edilerek mağdur ve müşteki sayısı çok gösterilerek tutuklamalara mahkeme ve sorgu hakimliği tarafından gerekçe yapılmıştı. 10. Ağır Ceza Mahkemesi, bunların hukuki garabet olduğu tespitini yaparak, tutuklama kararlarını kaldırarak tahliyelerine karar verdi. Karar incelediğinde, hukuki metin, hakim kararı böyle olur deniyor. Hukukun olduğuna inancım kuvvetlendi." şeklinde konuştu.

'HUKUK TARİHİMİZDE ÖRGÜT SUÇ İDDİANAMESİ BU KADAR KOMİK OLMAMIŞTI'

Bugüne kadar hukuk tarihinde örgütlü suç iddianamesinin bu kadar komik olmadığını ifade eden Küçük, “Şimdiye kadar gördüğüm en komik olanı. Bu kadar boş, delilsiz, dayanaksız, gerekçesiz iddianameyi ilk defa gördüm. Çok üzülmüş, bu üzüntüyle itirazlarımızı yapmıştık. Şu an bir hukukçu, gerçekten bir hakim, bir adalet dağıtan bir şahsa yakışır şekilde elimde bir heyet kararı var. Mutlu oldum. Aynen itirazlarımızda, tahliye taleplerimizde belirttiğimiz gibi iddianamenin gerekçesizliği, delillendirilmediğini, tamamen hayali olduğunu heyet de aynen ifade ederek, tespit yaparak tahliye kararı vermiş.” dedi. Av. İsmail Hakkı Küçük, kasten yapılan bazı suç fiilleri olduğunu düşündükleri hususlar olduğunu, bunlarla ilgili hem HSYK’ya hem de savcılığa şikayette bulunacaklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.