Av. Küçük: Müvekkilerim Hakim Kararıyla Dinleme Yaptı

Av. Küçük: Müvekkilerim Hakim Kararıyla Dinleme Yaptı

İzmir Hukuk Bürosu avukatlarından İsmail Hakkı Küçük, Selam ve Tevhid terör örgütünü yasadışı dinledikleri iddiasıyla gözaltına alınmaya başlanan polislerin, hukuk dışında hareket etmediklerini söyledi. İstihbarat Şube'de komiser...

İzmir Hukuk Bürosu avukatlarından İsmail Hakkı Küçük, Selam ve Tevhid terör örgütünü yasadışı dinledikleri iddiasıyla gözaltına alınmaya başlanan polislerin, hukuk dışında hareket etmediklerini söyledi. İstihbarat Şube'de komiser olarak çalışan Edip Çakmak ve Remzi Burcu isimli müvekkillerinin şüpheli olarak gözaltına alındıklarını ancak yasal dinleme yaptıklarını belirten Av. Küçük, “İki müvekkilim gözaltına alındı. Birisi Erzurum, diğeri Aydın Ortaklar’da. Aydın Ortaklar'a ben de gittim. Görüştüm müvekkilimle. Yolda farklı araçlarla geldiğimiz için onlar benden biraz daha sonra intikal edecekler. Müvekkillerim İstihbarat Şube'de, ikisi de komiser olarak görev yapıyorlardı. Kendisine gözaltı sebebi olarak belirtilen ve tebliğ edilen ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘örgüte üye olmak’ ve ‘evrakta sahtecilik’ suçlamasıyla gözaltına almışlar ancak müvekkillerim, suçlamaların asılsız olduğunu ifade ettiler. Kesinlikle kabul etmiyorlar. Ben de avukat olarak daha fazla gürültü koparmak, bir de gözaltı süresinde daha çok eziyet, işkence, sıkıntı verebilmek ve gözaltı süresini uzun tutabilmek için suçlamaları cezası ağır suçlardan seçmişler diye düşünüyorum.“ dedi.

'MÜVEKKİLERİM HUKUKSUZ İŞLEM YAPMAMIŞTIR'

Müvekkillerinin hukukdışı bir işlem içinde olmadığını savunan Av. Küçük, “Yaptıkları tamamen yasal çerçevede kamu görevi, kesinlikle suç olarak adledilmesi hukuksuz ve tamamen keyfidir. Haklarında örgüt kurmak, örgüte üye olmak, bir de evrakta sahtecilik, üç adet suçlama vardı. Remzi Komiser, Erzurum’da gözaltına alınmış. O da uçakla geliyor. Bir saate kadar İzmir’e geleceğini düşünüyorum. Diğeri de Aydın Ortaklar'da. Yaptıkları çalışmaların tamamen hakim kararıyla olduğunu, önleme dinlemesi olduğunu, terör örgütlerine yönelik çalışmalar olduğunu, birçok uyuşturucu yakaladıklarını, canlabaşla gayret ettiklerini, görevlerini yaptıklarını ama karşılığının böyle bir mağduriyetle neticelendirilmesine ve böyle bir karşılığının da olmasına çok üzülüyorlar. Kendilerini yıpratmak ve sindirmek amaçlı olduğunu düşünüyorlar mevcut operasyonun.“ şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, liman operasyonu ve askerî casusluk davalarında destek verip vermedikleri sorusuna ise, “İstihbarat oldukları için liman operasyonunda doğrudan çalışmaları mümkün değil. İstihbarat Şube bütün Organize Şube'ye, Terör Şube'ye devamlı destek olan bir şube olduğu için katkısı olmuştur.” dedi.

İKİ HAFTA ÖNCE TWITTTER'DEN GÖZALTINA ALINACAKLARINI AÇIKLAMIŞLARDI

Twitter'den yapılan açıklamalarla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Küçük, “Başbakan'ın danışmanı olduğu iddia edilen Twitter hesabıyla ilgili, 'gözaltına alınacak ya da tutuklanacakların listesi' diye liste veren bir hesap vardı. O hesap sahibini şikayette bulunmuştuk. Müvekkillerim, şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı. Gözaltına alma sebebi bile yok. Hepsinin telefonu açık, hepsi adresinde, çağrıldığı zaman hepsi gelecek şekildeki insanlar ama bu durum moda oldu. Kalabalık sayıda insanı gözaltına almak, mümkünse cezası ağır soruşturma ve suçlamalardan soruşturmasını başlatmak, böyle gözaltında üç dört gün, dördüncü günün sonuna kadar, dört gün yetmezse üzerine dört gün daha hukuksuz şekilde. Eğer bu memleket hukuk devletiyse herkes yaptığı işin hesabını verecektir. Buna da hazırlıklı olmalılar.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.