Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Kayseri’de Başladı

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Kayseri’de Başladı

İlk defa düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası, Kayseri’de başladı. Renkli görüntülerin yaşandığı şampiyonaya 4 bayan sporcunun da katılması dikkat çekti. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından organize edilen...

İlk defa düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası, Kayseri’de başladı. Renkli görüntülerin yaşandığı şampiyonaya 4 bayan sporcunun da katılması dikkat çekti.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından organize edilen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası sağanak yağmur nedeniyle gecikmeli başladı. Anadolu Harikalar Diyarı Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonada 40’ın üzerinde sporcu iki kategoride yarıştı. Sporcular, ilk kategoride at üzerinde 100 metrelik parkur üzerine konulan 3 hedefe ok fırlattı. İkinci kategoride ise aynı parkurda 8 metre yükseğe yerleştirilen kabağı vurmaya çalıştılar. Şampiyonaya 4 bayan sporcunun da katılması dikkat çekti.

Ayrıca Issız Adam filmiyle ünlenen sinema oyuncusu Cemal Hünal da serbest stilde yarışlara katıldı. Hünal, yarışlardan önce yaptığı açıklamada, "Daha önce Biga’da uluslararası bir şampiyona düzenlenmişti. Şampiyona çok güzel geçiyor. Bugün burada ilk Türkiye şampiyonası düzenleniyor. Yarışlarda iddialı değilim ama belli olmaz." diye konuştu.

Bu sporun 5 bin yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Kayseri Atlı Okçuluk Kulübü Başkanı Sami Genel de, "Türkiye’de atlı okçuluk branş haline 2014 yılında geldi. Hakemlerimiz yetişti. Musabaka yönetmeliğimiz, talimatımız yayınlandı. Türkiye’de ilk defa bu şampiyonayı Kayseri’de yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Atlı okçuluğun bayan için zor olduğunu ancak zevkle yaptığını belirten Neslihan Aydınlı da, "Çok keyifli. Türkiye’de az sayıda kişi bu sporla ilgileniyor. Bayan olarak bazı zorluklar yaşıyorum. At atabilir, sizi kaçırabilir. Ama 3 yıldır zevkle yapıyorum." şeklinde konuştu.

Şampiyonayı izlemek üzere Kırgızistan’dan gelen Kırgızistan Atlı Okçuluk Federasyonu Başkanı Almaz Akınov da, yaptığı açıklamada, "Yarış çok güzel oluyor. Türkiye’de ata binerek ok atanlar çok fazla. Uluslararası yarışmaları birlikte yapmak istiyoruz." dedi.

İlk gününde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şampiyona iki gün sürecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.