Atletizmde yetenekli sporcu seçimi yeni bir kitapla yapılacak

Atletizmde yetenekli sporcu seçimi yeni bir kitapla yapılacak

Sportif başarının en önemli unsurlarından biri olan yetenekli sporcu seçimi, "Atletizmde Norm Değerleri" adlı çalışma sayesinde artık daha kolay ve etkin şekilde yapılabilecek.

Eski milli atletlerden Işık Bayraktar ile Ahmet Pekel tarafından Türkiye'de ilk defa yapılan çalışmayla atletizmde norm değerleri oluşturularak, "Atletizmde Norm Değerleri" adlı kitapta toplandı. Bayraktar, yetenek seçiminde yol gösterici ve rehber niteliği taşıyan kitabın 3-4 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, ''Bu çalışma sayesinde artık Türk çocukları görecelilikten uzak bir şekilde seçilme ve eğitilme şansına sahip olacak'' dedi.
Sportif başarıda yetenekli sporcunun bulunmasının temel unsur olduğunu vurgulayan Bayraktar, ''Üst düzey başarı kazanabilecek, doğru sporcuların hangi kriterlere göre seçileceği sorusu, sporda norm değerleri ortaya koymayı zorunlu kılmıştır. Sporcuları, belirlenmiş testlere göre seçmek, genelde göreceli kriterler kullanımına ve çoğu zaman yanılgıları da beraberinde getirerek zaman ve maddi kaynak israfına yol açmıştır. Bugüne kadar ülkemizde herhangi bir spor branşında norm değerler olmamasından dolayı yabancı norm değerleri kullanılmış, bu da ülke gerçeklerinden uzak sonuçları doğurmuştur'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.