Atlas’la yeni bir döneme girdik

Atlas’la yeni bir döneme girdik

İslam Düşünce Atlası'nın Konya'ya yakıştığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Atlas, düşünce hayatımızda yeni bir dönemi başlattı. Eserin Konya ile anılması çok yerinde oldu" dedi

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) tarafından, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile hazırlanan ve belediyenin sosyal ve kültürel konularında yaptığı yatırımları taçlandıran İslam Düşünce Atlası ile ilgili Mevlana Kültür Merkezi (MKM)'de bir konferans düzenlendi. Konferansa; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Mücahit Sami Tığlı, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İlmi Etüdler Derneği Başkanı Süleyman Güder, Lütfi Sunar, Halil İbrahim Üçer, İhsan Fazlıoğlu, akademisyenler, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

ÇALIŞMALARIMIZI ATLAS İLE TAÇLANDIRDIK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İslam Düşünce Atlası'nın Konya için mega bir proje olduğunu ifade etti. İslam Düşünce Atlası'nın ardından çok sayıda teşekkür aldıklarını ve bu olumlu geri dönüşlerin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyleyen Akyürek, "İslam Düşünce Atlası'nın yayınlanması, düşünce hayatımızda yeni bir dönemi başlattı. Eserin Konya ile anılması güzel oldu. 1200'lü yılların en muhteşem şehri kabul edilen Konya'ya böylesine özel ve güzel bir eser yakışırdı. Konya, sadece siyasi bir şehir değildi. Eğitim konusunda da gözde olan bir başkentti. Konya'yı geçmişi kadar büyük ve görkemli bir geleceğe hazırlıyoruz. Şehrimiz sosyal ve kültürel anlamda yükselişe geçmiş durumda. Ayrıca Konya, Unesco tarafından 2020 Dünya kitap başkentine aday seçilen kentler arasında yer aldı. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 100 zenginleştirilmiş kütüphane hayalimiz vardı. Geçtiğimiz günlerde hayalimizi gerçekleştirdik. Kültürel ve sosyal noktada yaptığımız tüm yatırımları, İslam Düşünce Atlası ile taçlandırdık" açıklamalarında bulundu.

ATLAS FARKLI DİLLERE ÇEVRİLMELİDİR

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, sözlerine Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek başladı. Atlas çalışmasının öneminin önümüzdeki yıllarda daha da iyi anlaşılacağına dikkat çeken Rektör Şeker, şunları kaydetti: "Üstü örtülmek istenen dönemlerin açığa çıkarılması İslam Düşünce Atlası ile mümkün oldu. Bu gerçekleri ortaya çıkarmak bir borçtu. Atlasın ortaya çıkarılmasına vesile olan hocalarımız bunun ecrini alacaktır. Atlasın Türkçe olarak kalmaması lazım. Farklı farklı dillere de çevrilmelidir.  Özellikle gençlerimizin atlası okumasını tavsiye ediyoruz. Yaptığımız şehir dışı ziyaretlerde yanımızda götürdüğümüz zaman atlas, büyük bir ilgi görüyor. Gerçekten çok prestijli bir eser."

TARİH KONUSUNDA BÜYÜK BİR MİLAT

İlmi Etüdler Derneği Başkanı Süleyman Güder de "Atlas, tarih ve düşünce araştırmaları için milattır. Bugün Oryantalistlerin ideolojik kaygıları ile ilgili söylediklerinin ne kadar asılsız olduğu bu çalışma ile bir kez daha gün yüzüne çıktı. Atlas, Müslümanların bilgi üretiminde buhran yaşamadığını delilleri ile ortaya koymaktadır. Bu kitap, herkesin rahatlıkla anlayabileceği tarzda kaleme alınmıştır.  İslam Düşünce Atlası, sivil teşebbüs ve kamu işbirliğinin yapabileceği güzel işlerin örneğini de yansıtmaktadır" şeklinde konuştu.

HAMDİ BUĞUR

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.