Atiker Konyaspor  Alanya dersini çalışıyor

Atiker Konyaspor Alanya dersini çalışıyor

Atiker Konyaspor Alanyaspor maçı hazırlıklarını devam ettirirken teknik patron Aykut Kocaman rakibi karşısında neler yapabileceklerinin araştırmasını yaparak bunu oyuncularına aktarıyor

Atiker Konyaspor sezonun 14. Haftasında sahasında oynayacağı Alanyaspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Yeşil-beyazlı ekibin teknik patronu Aykut Kocaman dünkü antrenman öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BEKLENTİLERİMİN ÜZERİNDE BİR GERİ DÖNÜŞ ALDIM

Kocaman Galatasaray maçı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “ Beklentilerimin üzerinde oldu. Sadece skor açısından söylemiyorum bunu. Biz sahaya çıkana kadar  23 maçın 20 tanesini kendi sahasında kazanmış. Son iki sezonda uzmanlaşmış taraftar takım birlikteliğini çok iyi götüren. Son derece atak ve cüretkar oynayan bir takım karşısında 3 günlük bir çalışma ile oyunun doğrularını isteklerimizi sahaya yansıtma açısından çekincelerimde vardı. Fakat şunu söylemem lazım geri bildirim son derece iyi oldu.  Şimdi zaten sürekli maçı  tekrar izliyoruz özellikle  topun arkasındaki bölüm, topla olan bölüm kenarlardaki bölüm, öne çıkışlar geri dönüşler, takımı tamamlama  son derece iyi görünüyordu ki,   maç  bir penaltı pozisyonuna indirgendi. Ancak çok doğru ve iyi oynadığımız  özellikle ikinci yarı çok net pozisyonlar yakaladık fakat başaramadık.  Genel görüntü daha umut var olmamızı sağladı ilerleyen dönem için. Bizim ayrıldığımız dönemden bir adım daha önde olacak bir takım görüntüsünde. Umarım bunu başarırız” ifadelerini kullandı.

HER ANLAMIYLA ZOR BİR MAÇ OLACAK

Alanyaspor maçı ile ilgili  her anlamda zor bir maç olacağını ifade eden Aykut Kocaman “Bu maç bizim için çok önemli bir maç gibi görünüyor.  Rakibimizle ilgili de ayrıntıdan ziyade genel bir şey söylemek lazım son beş maçı mağlup bitirip hiçbir gol atamadan son hafta teknik direktörlük değişikliği ile beraber 5 gol atmayı başarmış takımı  tanıma konusunda gerçekten biraz  sıkıntılı bir durum ortaya çıkıyor. Neye göre ? Nasıl ? olabileceği konusunda ipuçlarını  içinde barındırmıyor. Enteresan bir zikzak bu.  Antrenör değişikliğinin çok olumlu yansıdığı belli. Moralli gelecekler. Riskli bölgedeler bu durumu tersine çevirmek isteyecekler. Maçla ilgili güçlü istekleri var.  Biz doğrular konusunda ısrarcı olup skoru da yanımıza alırsak yeni hedefler çizme konusunda Alanya maçının bize yardımcı olacağını düşünüyorum.

OYUNU HER YÖNÜYLE DEĞERLENDİRMEK GERİKİYOR

Teknik Patron Kocaman  saha içi oyununu bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek: “Galatasaray maçının yarattığı ciddi bir fiziksel tahribat var. Şöyle bir tahribat bunu söylemek lazım.  Sezon ortalamasına göre yüksek şiddette efor ve enerji sarf edilen bir maç oldu. Hafta içindeki antrenmanlarla nere doğru dönüşecek onu bilemiyorum.  Onu gözlemlemeye çalışıyoruz. Yarın(Bugün)den itibaren Alanya’ya doğru döneceğiz. Ne yapıyorlar. Alanya takımı nedir ? Maçı ne şekilde  götürmek lazım. Bunları söylemek lazım çünkü zaman zaman tekrarlamaya çalışacak konuşma fırsatımız olmuyor. Çok fazla konuşmayı da istemiyorum. Anlatacağımız bir şeyler olduğu zaman  anlatıyorum. Maçları da tamamen 90 dakika aldı yürüdü gibi görmemek lazım. Bir başlangıç oyunu bir de bitiriş oyunu. Bir başlangıç kadrosu var bir de oyunu bitiren kadro var.  Bunların hepsinin altında yatan bir şe var. Oyunu kazanmaya götürecek doğru faktörleri nispeten biraz daha cebe koyabilmek.  Bir tarafta Galatasary maçını anlatmaya çalıştım enerji sarfiyatı tahribat yarattı. Bir taraftan Alanya takımı. Elimizdeki oyuncuların bazıları başlangıçta verimliliği iyi oyuncalar olabiliyor. Bazıları da  sonradan girdikleri zaman olabiliyor. Bunların hepsini değerlendirerek hareket ediyoruz. Esas itibari ile kazanmaya giden formülü  hem önümüzdeki maçta hem de bundan sonraki maçlarda takımı  daha iyi tanıdıktan sonra bulmaya çalışacağız. İzleyenler merak ediyor. Kim başlayacak maça kim oynayacak ? Oynayıp oynamayacak mı ? bu anlattıklarımı bin sefer de anlatsam bunlar merak edilecek.  Buna saygı duyuyorum. Taraftarların orada her faktörden  faydalanarak kazanmaya çalışan  ve kazanmayı alışkanlık haline getirmiş bir takım oluşturmaya çalıştığımızın farkında olmaları en büyük temennim ve dileğim. Umarım bu şekilde bir asgari müşterek oluşturabilirsek  daha doğru yol alabiliriz diye tahmin ediyorum.       
                   
ATMOSFERİN ÖZLEMİ İÇİMDE

Stadyum ve taraftarla ilgili de konuşan Aykut Kocaman: O atmosferin özlemi benimde içimde var. Bıraktığımız yerden. Aslında bıraktığımız yerden derken orayı biraz toparlamak lazım çünkü orası biraz ikircikli.   Son maçlar daha fazla  takımın Türkiye Kupasına odaklandığı içerdeki maçların çok iyi olmadığı karşılaşmalardı.  Konyaspor istatistiklerinin ters düz olduğu bir dönemdi.  Buda Konsantrasyonun oyunda nekadar önemli olduğunu gösteriyor.  Odaklanma başka bir yere kaydığı zaman ne kadar doğru yapmaya çalışırsanız çalışın oyun elinizden kaçıyor. Biraz böyle bir dönemdi. Tabi biz bunu genel hatlarıyla söylüyoruz. Dilerim sahaya gelenler için eski izleri taşıyan bir maç olur. Bizim tarafamızdan yani profesyonel safhadan beklentiler ve sonuçlar anlamında bakıldığı zaman alınan bir puan onun öncesinde Ankaragücü’nden alınan 3 puan bunu Alanya maçı ile tamamlayabilirsek bundan sonraki kalan 3 maç küçük de olsa hedef belirleme  şansı verecek gibi görünüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.