Atatürk’ün Yozgat’a Gelişinin 90. Yılı Törenle Kutlandı

Atatürk’ün Yozgat’a Gelişinin 90. Yılı Törenle Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yozgat'a gelişinin 90. yıl dönümü Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle kutlandı.Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yozgat'a gelişinin 90. yıl dönümü Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Sürmeli Anadolu Lisesi beden eğitimi öğretmeni Seval Bakar Aydın ve 20 kişilik öğrenci grubu tarafından Türk Bayrağı Vali Abdulkadir Yazıcı’ya takdim edildi. Bayrağı öperek alnına koyan Vali Yazıcı, “Bağımsızlığımızın göstergesi ve Türk milletinin büyük mücadelesinin simgesi olan şanlı bayrağımızı, büyük bir onur ve gururla siz sevgili gençlerimizden alıyorum. Bir ömür boyu gururla saklayacağım.” dedi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan da yaptığı konuşmada, Yozgat’ın işgal görmediğini, ancak Bozok Yaylası'nın kıymetli evlatlarının Kurtuluş Savaşı'nda, Balkanlar'da, Çanakkale’de, Kafkasya'da kısacası bütün cephelerde destansı mücadelelerin kahramanları olduğunu söyledi. Arslan, “Destanlara sığmayacak kadar büyük ve anlamlı olan kurtuluş savaşımızı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu destansı mücadelenin isimli isimsiz tüm kahramanlarını gazilerimizi şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnet duygularımızla, dualarımızla anıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Atatürk’ün Yozgat’a gelişindeki hitabı ve Yozgatlıların Atatürk’e verdiği cevap metni Yozgat Lisesi öğrencileri tarafından okundu. Şiirlerin okunmasının ardından Atatürk koşusunda dereceye giren öğrencilere Vali Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve Belediye Başkanı Kazım Arslan tarafından ödülleri verildi.

Program Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle son buldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.