Atatürk Vefatının 76'ıncı Yılında Tayvan'da Saygıyla Anıldı

Atatürk Vefatının 76'ıncı Yılında Tayvan'da Saygıyla Anıldı

Tayvan'ın başkenti Taipei'deki Türk Ticaret Ofisi (TTO) tarafından, Ulusal ChengChi Üniversitesi'nde düzenlenen Atatürk'ü anma programına, hem Tayvanlılar hem de ülkede yaşayan gurbetçiler büyük ilgi gösterdi. Türk öğrenciler ve Türkçe...

Tayvan'ın başkenti Taipei'deki Türk Ticaret Ofisi (TTO) tarafından, Ulusal ChengChi Üniversitesi'nde düzenlenen Atatürk'ü anma programına, hem Tayvanlılar hem de ülkede yaşayan gurbetçiler büyük ilgi gösterdi. Türk öğrenciler ve Türkçe bölümünde okuyan Tayvanlıların oluşturduğu koronun seslendirdiği şarkılar ise izleyenlerden tam not aldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76'ıncı yılında yurt dışında da saygı ve sevgi ile anılıyor. Başkent Taipei'deki TTO, Atatürk'ün ölüm yıldönümü hazırlıklarına erken başladı. Ulusal ChengChi Üniversitesi'nde 3 Kasım'da Atatürk fotoğraflarının gösterildiği bir sergi açıldı. Bugün ise aynı yerde 10 Kasım münasebetiyle düzenlenen "Atatürk'ü Anma Töreni"ne katılım büyük oldu. Tayvan'da bu yıl ikincisi düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. ChengChi Üniversitesi’de okuyan Türk öğrencilerinin ve üniversitedeki Türkçe bölümü öğrencilerinin oluşturduğu koro ise Atatürk'ün sevdiği parçaları başarıyla seslendirdi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Taipei’deki Türk Ticaret Ofisi (TTO) Temsilcisi İsmet Erikan, düzenlenen program hakkında bilgi verdi: "Türk Dili ve Kültürü Öğrencilerinin düzenlediği programı izledik. Çocuklar şiirler okudular. Atatürk'ün sevdiği şarkıları söylediler. Ardından da Ata'mızın en sevdiği yemek olarak bildiğimiz kuru fasulyeyle pilavı ve ayranı konuklarımıza ikram ediyoruz. Ülkemizden uzakta olmak, Atamızı unuttuğumuz anlamına gelmiyor, söz konusu değil. Onun için onun neler yaptığını neler ettiğini buradaki topraklardaki değişik insanlara da anlatmaktan gururluyuz."

Ayrıca programda, Türkçe bölümünden bazı öğrenciler, Atatürk için yazılmış şiirleri okudular. Türkçe bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Tayvanlı Ayhan açılan sergi hakkındaki duygularını şöyle ifade etti: "Öncelikle bu programa katıldığım için çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Burada açılan Atatürk sergisinde, Atatürk'ün birçok fotoğrafını görme ve hayat hikayesini öğrenme imkanı bulduk. Bu konuda Türk Ticaret Ofisi de büyük bir özveriyle çalıştı. Bu günkü organizasyonda ben de "Mustafa Kemal'i Düşünüyorum" adlı şiiri okudum. Bu tür Atatürk için yazılmış şiirler, Türk insanının Atatürk'e karşı nasıl derin bir sevgi beslediğini daha iyi anlamamı sağlıyor. Temennim o ki daha fazla Tayvanlı bu sergiyi ziyaret edip Atatürk ve Türkiye hakkında daha çok bilgi edinirler."

Program sonunda ikram edilen kuru fasulye, pilav ve ayran programa katılanların beğenisini kazandı. Tayvan’da Ulusal ChengChi Üniversitesi'nde 3 Kasım’da açılan sergi, 25 Kasım’a kadar devam edecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.