Atatürk Stadyumu Konya’nın ciğeridir

Atatürk Stadyumu Konya’nın ciğeridir

CHP Meram İlçe Başkanı Saim Sezen ve CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Atatürk Stadyumu’nun yıkım çalışmalarını inceleyerek, ardından CHP Meram İlçe Binasında basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan CHP Meram İlçe Başkanı Saim Sezen, Konya Atatürk Stadyumu’nun yıkılmasıyla kentin hafızası ve kimliğinin yok edilmek istendiğine dikkat çekerek, “Tarihi ve toplumsal değeri para ile ölçülmeyecek olan Konya Atatürk Stadyumu, bir anıt kuruluşu olup, geliştirilip güzelleştirilmesi gerekirken neden yıkılır?” diye konuştu.

Sezen, “Stadyum yıkılmasıyla yapılmak istenen bu şehrin hafızasını silmektir. Biz şehir stadyumunun yıkılmamasını talep etmek için imza kampanyası düzenledik. Stadyumdaki yıkımın bir an önce durdurulması ve bazı spor alanlarının yerinin orada kalmasını istiyoruz. Bütün Konyalıları Şehrimizin ciğeri olan stadyuma sahip çıkmaya davet ediyorum ” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, “Bu alan şehir merkezinde boş kalmış nadir alanlardan birisidir. Konya’nın şehir merkezinde nefes almasına olanak tanıyan bir yerdir. Şimdi 100. Yıl alanına belediye hizmet binası yapılabilir tabi ki. Ama stadın geri kalan kısımlarının imara açılması olasılığı bizleri endişelendiriyor” diye konuştu.

İDRİS BAKAN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum