Atatürk Olimpiyat Stadı, Derbi Maçına Hazır

Atatürk Olimpiyat Stadı, Derbi Maçına Hazır

Beşiktaş'ın iç saha maçlarını oynadığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda zemin çalışmaları tamamlandı. Stat hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş – Fenerbahçe derbi maçına da yetişmiş oldu. 18 Eylül Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi'nde...

Beşiktaş'ın iç saha maçlarını oynadığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda zemin çalışmaları tamamlandı. Stat hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş – Fenerbahçe derbi maçına da yetişmiş oldu.

18 Eylül Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile Asteras Trapoli arasında oynanan müsabakada hasar gören saha zemini, yapılan bakım çalışmaları sonrası hazır hale getirildi. Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 6. haftasında da Beşiktaş, çalışmalar nedeniyle Sivasspor maçını Ankara'da oynamak zorunda kalmıştı.

90 TON QUARTZ KUMU SERİLDİ

Stat yetkililerinden alınan bilgiye göre; statta yapılan bakımda öncelikle zeminden kapsül toprak çıkarılarak havalandırması yapıldığı daha sonra ise 45 ton iri taneli Şile'den özel olarak getirtilen quartz kumu serildiği belirtildi. Stat zeminine İngiltere ve İrlanda da kullanılan Lolıum Perenne tipi kış şartlarına dayanıklı tohum ekimi yapıldığı ve 45 ton sıfır quartz kumu ile zeminin örtüldüğü kaydedildi.

Son olarak ise zeminin gübrelemesi yapılarak çimin tekrar güçlenmesi ve saha zeminin futbol elverişli seviyeye getirilmesi amaçlandı ve sahanın dinlenmeye alındığı ve tüm bu yapılan bakım çalışmaları sonrası ekilen çimlerin tamamına yakını büyüyerek zemini iyice yeşertildiği ifade edildi.

UEFA, ATATÜRK OLİMPİYAT STADI YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

UEFA Teknik Delegeleri, Atatürk Olimpiyat Stadı Yönetimi’ne çim sahanın korunması için gösterilen hassasiyetten dolayı teşekkür etti ve stadyum yönetimiyle her zaman irtibat halinde olup zemin ve diğer teknik konular ile ilgili bilgi almayı sürdüreceklerini belirttiler.

Siyah – beyazlılar, çalışmaların tamamlanması ile birlikte 2 Kasım Pazar günü Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 8. hafta maçında Fenerbahçe ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaşacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.