Atalay: Konya spor şehri olmalı

Atalay: Konya spor şehri olmalı

Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü ve halen Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Mehmet Atalay, hafta sonunda Konyaya geldi

Adı, Futbol Federasyonu Başkanlığı için de geçen, ancak adaylığını henüz resmi olarak açıklamayan Atalay, Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya şubesini de ziyaret etti. Ziyarete, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Üniversiteler Federasyonu asbaşkanı Yrd. Doç. Dr. Atilla Pulur, Genel müdürlük basın danışmanı Şehnaz Yeygel, Tekvando Federasyonu asbaşkanı Dr. Oktay Durmaz ve federasyon genel koordinatörü Ramazan Erçin de katıldı.

Ziyarette, TSYD yönetim kurulundan, Başkan Recep Çınar, başkan yardımcısı Cihat Yazıcı, sayman Sabit Horasan ve üye Orhan Berk yer aldı. Recep Çınar’ın Konyaspor ve Konya sporu ile TSYD çalışmaları hakkında bilgi vermesinin ardından konuşan Basın İlan Kurumu Genel müdürü Mehmet Atalay, Konya ile birlikte Türkiye’nin çok iyi biri sporcu potansiyeline sahip olduğunu, bunun değerlendirilmesi için de sporu en ücra köşelere kadar yaymak gerektiğini söyledi. Atalay, Konya’nın iki Federasyon başkanı bulunduğunu, Tekvando’nun Metin Şahin, Halter’ini de Hasan Akkuş ile başarılı bir dönem geçirdiğini belirtti ve açıklamasını şöyle sürdürdü.

“Türkiye sporcu potansiyeli olarak çok iyi. Önemli olan bunu değerlendirmek ve sporu yaygınlaştırmaktır. Benim Genel Müdürlüğüm dönemimde, sporu Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya yayarak birçok Milli sporcu çıkarttık. Bu uygulama devam ediyor. Konya’da önemli bir sporcu potansiyeline sahip bulunmaktadır. Dolayısıyla da Konya bir spor şehri olmalıdır.  Her şeyden önemlisi de Konya, iki önemli Federasyon başkanına sahiptir. Bunlara sahip çıkılmalıdır. Konya sporu Türkiye için çok önemlidir. Konya büyük ve gelişmiş bir şehir, Bu nedenle Süper Lig’de takımı bulunması gerekir. Konyaspor bu yıl düştü ama, iyi bir planlamayla yeni sezonda tekrar lige döneceğine inanıyorum. Spor’da şiddet, yeni Yasayla önlenecektir. Buna inanıyorum. Bursa’da yaşanan olaylar bir talihsizliktir. Bu tür olayların hiçbir yerde yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalıdır.”

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.