Astana'da Bayram Hazırlığı Tamamlandı

Astana'da Bayram Hazırlığı Tamamlandı

Kazakistan’ın başkenti Astana’da kurban bayramı hazırlıkları tamamlandı. Astana Valiliği tarafından hazırlanan 7 merkezde kurban kesimi yapılacak. Şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta kurulan hayvan kesim noktalarında, halkın temiz ve...

Kazakistan’ın başkenti Astana’da kurban bayramı hazırlıkları tamamlandı. Astana Valiliği tarafından hazırlanan 7 merkezde kurban kesimi yapılacak. Şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta kurulan hayvan kesim noktalarında, halkın temiz ve rahat bir ortamda kurbanlarını kesmeleri için her türlü imkan sağlandı.

Kurban fiyatlarının geçen yıla nazaran daha ucuz olduğunun gözlendiği hayvan pazarlarında küçükbaş 110, büyükbaş hayvanlar ise 380 dolardan başlayan fiyatlardan satılıyor.

Şehrin en büyük hayvan pazarı olan Altın Tağa mal pazarının müdürü Aydos Asılcanoğlu, 4 Ekim’de başlayacak kurban bayramı için hazırlıklara devam ettiklerini söyledi. Altın Tağa mal pazarına bu yıl yaklaşık 8 bin küçükbaş ve üçyüz de büyükbaş hayvan getirildiğini kaydeden Asılcanoğlu, hayvan fiyatlarının geçen yıla nazaran ucuz olmasından dolayı satışların iyi olduğunu söyledi.

Astana’ya bu yıl kurban bayramı için yaklaşık 50 bin hayvanın girişine izin verildiğini açıklayan yetkililer, bayram boyunca vatandaşlara hizmet vermek üzere yüz kasabın görev yapacağını duyurdu.

Kazakistanlılar bu yıl kurban bayramında bir gün tatil yapacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.