Astana Expo 2017 Hazırlanıyor

Astana Expo 2017 Hazırlanıyor

Orta Asya'nın önemli başkentlerinden biri olan Astana, Expo 2017'ye hazırlanıyor. Şehrin sosyo ekonomik alanda kalkınması ve Expo 2017'ye hazırlığının ele alındığı geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan Kazakistan...

Orta Asya'nın önemli başkentlerinden biri olan Astana, Expo 2017'ye hazırlanıyor. Şehrin sosyo ekonomik alanda kalkınması ve Expo 2017'ye hazırlığının ele alındığı geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, Expo 2017 hazırlıklarının devam ettiğini ifade etti. Masimov, Expo'ya katılacak ziyaretçilerin rahat edebilmeleri için gerekli çalışmaların ele alındığını söyledi. Başbakan Masimov, son 30 yıl içerisinde ekonomik küreselleşme ve kentleşme sürecinin hızlanmasında ve gelişmesinde, şehirlerin büyük rol oynadığına dikkat çekti. Masimov, Astana’nın da elinde bulundurduğu bu potansiyeli iyi değerlendirerek, başta sermaye olmak üzere, bilgi teknolojileri ve yaşam standartlarını artıracak yatırımlarla dünyanın sayılı kentlerinden biri haline gelme yolunda ilerlediğini belirtti.

Toplantıya katılan Astana Valisi Adilbek Jaksıbekov ise dünyanın gelişmiş şehirlerini örnek alarak, Astana'yı hal ettiği konuma getireceklerini dile getirdi.

Bu arada toplantıya davet edilen Zaragoza Belediye Başkan Yardımcısı Jeronimo Blasco ise toplantıda 2008 yılında İspanya’nın Zaragoza şehrinde yapılan Expo 2008 öncesinde yapılan hazırlıkları anlattı.

Toplantı sonunda şehrin tanıtımı ve gelecek ziyaretçiler için yapılan hazırlıklar tanıtıldı. Ayrıca resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.