Aso Eski Başkanlarından Mümin Erkunt Vefat Etti

Aso Eski Başkanlarından Mümin Erkunt Vefat Etti

Ankara Sanayi Odası (ASO) kurucusu, eski Meclis ve Yönetim Kurulu başkanlarından Mümin Erkunt hayatını kaybetti.

Ankara Sanayi Odası (ASO) kurucusu, eski Meclis ve Yönetim Kurulu başkanlarından Mümin Erkunt hayatını kaybetti. Bu sabaha karşı 90 yaşında vefat eden Erkunt'un cenazesi, yarın Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

        Ankara Sanayi Odası'nın 1963 yılında kurucu meclis üyesi ve ilk yönetim kurulu üyelerinden Mümin Erkunt, 1982-1985 yılları arasında Meclis Başkanlığı, 1985-1989 yılları arasında da 4 yıl süreyle Yönetim Kurulu başkanlığı görevini yürüttü. Ankara sanayisinin gelişmesinde önemli katkıları olan Mümin Erkunt, Erkunt döküm Sanayi AŞ ve Erkunt Traktör'ün kurucusuydu.

        ASO yaptığı yazılı açıklama ile merhumun yakınlarına başsağlığı diledi.

        MÜMİN ERKUNT KİMDİR?

        1923'te Konya'da doğdu. İlk ve ortaokulu Konya'da, liseyi İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde okudu. Devlet Demiryolları'nın Avrupa'da yüksek mühendis tahsili yaptırmak üzere açtığı sınavı kazanarak 1942'de Almanya'ya gitti.

        Dresden Yüksek Mühendis Okulu Elektrik Mühendisliği bölümüne kaydoldu, savaş koşullarından dolayı İsviçre'ye geçerek 1949'da Zürih Yüksek Mühendis Okulu'ndan Elektrik Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Yurda dönüşte TCDD Hava Meydanları İnşaat Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Et Balık Kurumu'nda kısa sürelerde çalıştıktan sonra 1955'te Erkunt Kollektif Şirketi Y.Mühendis Mümin Erkunt ve Ortakları adlı şirketi kurdu. Ankara Sanayi Odası'nın kuruluşunu gerçekleştiren müteşebbis heyette yer alan Erkunt, 1963-1969 yılları arasında Oda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve sonrasında Oda Meclisi üyesi olarak görev yaptı. 1982-1985 yılları arasında Ankara Sanayi Odası Oda Meclisi Başkanlığı ve 1985-1989 yılları arasında Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Oda başkanlığı döneminde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyeliğinde de bulundu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.