ASKON'dan Azerbaycan'a iş gezisi

ASKON'dan Azerbaycan'a iş gezisi

ASKON Konya Şube Başkanlığı tarafından 27-31 Ağustos tarihleri arasında Türk iş adamlarının katılımıyla Azerbaycan'a iş gezisi düzenlendi.

ASKON Konya Şube Başkanı Yardımcısı ve Dış İlişkiler Birim Başkanı Serdar Usman, dernek şube binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, iş gezisine katılan 30 Türk iş adamından yaklaşık 10'unun toplamda 500-600 bin dolar arasında değişen bir iş birliğine imza attığını ifade etti.
     Ziyaretin oldukça verimli geçtiğini belirten Usman, Azerbaycan Türk İş Adamları Birliği Başkanı Cemal Yangın'ın Azerbaycan'daki ticaret ve yatırım konuları hakkında bilgi verdiğini söyledi.
     Başta inşaat olmak üzere gıda, oto yedek parça, tekstil, medikal gibi sektörlerde ciddi taleplerin bulunduğunu aktaran Usman, Azerbaycan'daki Türk sermayeli yatırımların enerji sektörüyle birlikte 6 milyar dolar civarında olduğunu dile getirdi.
     Türk şirketlerinin 50 bin Azeri vatandaşına iş imkanı verdiğine dikkati çeken Usman, şunları kaydetti:
     ''Azerbaycan ekonomisinde aktif olarak yer alan Türk iş adamları, telekomünikasyon, bankacılık ve sigortacılık, finansal kiralama, inşaat, basın-yayın, eğitim, sağlık, ulaştırma, otomotiv, imalat sanayi, petrol gibi hemen her konuda faaliyet gösteriyorlar. Biz ASKON Konya Şubesi olarak üyelerimizi bu önemli pazarla tanıştırdık. Azerbaycan'la ticaret veya yatırım alanında etkin faaliyette bulunmak isteyen tüm iş adamlarımıza ön ayak olmaktan mutluluk duyacağımızı ifade etmek istiyorum.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.