ASKON divanına Konya damgası

ASKON divanına Konya damgası

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da gerçekleşen ASKON Genel Merkez Divan Toplantısı’na tam kadro katılan ASKON Konya Şubesi, proje ve sunumları ile toplantıya damga vurdu

ASKON Genel Merkez 9. Divan Toplantısı Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanların katılım ile Ankara’da gerçekleşti. Divan toplantısına tüm yönetim kurulu üyeleri ve üyelerden oluşan heyetle katılan ASKON Konya Şubesi, programa damga vurdu. ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin de sunum yaptığı divanda, aynı zamanda ASKON Konya Şubesi’nin de resmi üyesi olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, katılımcılara hitap etti.

ASKON KALKINMADA AKTİF ROL ÜSTLENİYOR

Başbakan Davutoğlu, “Ülkemizin kalkınmasında, büyümesinde çok büyük katkısı olan böyle bir divanda olmaktan gurur duyuyorum. Zor yılların içinden geçerek bugünlere geldiğimiz hepinizin malumudur. Bu ülkenin üretmek isteyen insanları büyük baskılar gördü. Sermaye renklerle anılır hale geldi. İş kurmak, evlerine ekmek, aş götürmek isteyenler girişimcilerimiz inançları, fikirleri yüzünden engellendi. Anadolu aslanlarının nasıl vakur duruş içinde olduklarının farkındayım. 2002 yılından itibaren Türkiye milli istikamete dönmüşse, sizin gibi dirayetli iş insanları sayesinde olmuştur. Türkiye'nin kalkınması, zenginleşmesi için koyduğumuz her hedefe ulaştık. Bunda sizin de emeğiniz var. Türkiye'ye gelir kaynağı aktardınız. Vesayetin sona ermesine, demokrasinin gelişmesine büyük katkılar sağladınız. Türkiye'ye ümit verdiniz. Gelecek umudu oldunuz. Türkiye'nin kalkınmasında çok önemli mesafeler aldık. İşimiz bitmedi, işimiz kolay da değil. Önümüzdeki dönemde milletimizden aldığımız güçle, ileri hedeflere yürürken sizlere güveniyoruz. Seçimden önce ve sonra ASKON'un genel başkanı da katıldı. Bu istişareler hep devam edecek. Sizlerle birlikte karar alacağız” dedi.

SİYASİ İSTİKRAR OLMADAN EKONOMİK İSTİKRAR OLMAZ

Ekonomik düzen için siyasi istikrarın büyük önem taşıdığını aktaran Davutoğlu, “Zorluklarımız elbet var, onları aşacak kudrete de sahibiz. Hep söylüyoruz, siyasi istikrar olmadan, ekonomik istikrar olmaz. Türkiye'yi kanatlandıracak olan bu millete olan güven ve bu siyasi iktidara olan güvendir. Türkiye büyük bir ülke. Dışarıdan bakan herkes Türkiye'nin gözalıcı gelişmesini görüyor. İçeride maalesef bu gerçeğin üzerini örtmeye çalışan kesim var. Çevremize bakın. Son 12-13 yıl içinde Türkiye'nin batısındaki ülkeler ekonomik krizle düşüşte, doğusundaki ülkeler çatışmalarla düşüşe geçti. Ama Türkiye yükselişini sürdürdü. Sizler Türkiye'nin nasıl bir dinamizm içinde büyüdüğünü görüyorsunuz” diye konuştu. Başbakan konuşmasının ardından, ASKON üyesi işadamlarının talep ve önerilerini dinledi. Üyesi olduğu ASKON Konya Şubesi heyetine özel ilgi gösteren Davutoğlu, hükümet olarak ASKON’un tüm çalışmalarında desteğe hazır olduklarını belirtti. 2 gün süren divan toplantısında önemli kararlara da imza atıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.