ASKF sevindirdi

ASKF sevindirdi

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu engelli sporcuları unutmadı. 30. kuruluş yıl dönümü anısına bir dizi program gerçekleştiren ASKF, derece almış Konyalı sporcuları ödüllendirdi

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Dünya Engelliler Günü ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunun 30. kuruluş yıl dönümü anısına çeşitli derecelere imza atmış Konyalı engelli sporcuları altınla ödüllendirdi. Konya Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Binasında gerçekleşen ödül törenine Konya Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkan Vekili Remzi Ay, yöneticiler Hasan Oğuz, Faruk Hatipoğlu, Derviş Sarı, Mehmet Günbaş, Meram Belediyespor’un Engelli Dünya şampiyonları Nazmiye Muslu, Yasemin Ceylan, Olimpik Spor Kulübü Sporcu Dünya şampiyonu Hafize Bingöl katıldı. Törende konuşan Konya Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkan Vekili Remzi Ay, Dünya Engelliler Günü ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunun 30. kuruluş yıl dönümü anısına Konyalı başarılı sporcuları küçük de olsa ödüllendirmek istediklerini ifade etti. Ay, “ Konyalı sporcularımız sadece ulusal arenada değil uluslar arası aldıkları dünya ve Avrupa şampiyonluklarını Dünya Engelliler Günü nedeniyle tekrar hatırlamak ve hatırlatmak adına sporcularımıza küçük de olsa tekrar ödüllendirmek istedik. Kendilerini aldıkları başarılardan dolayı kutluyorum. Bu başarıların devamını ve diğer engelli kardeşlerimize örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Sporcular ise kendilerini destek olan kulüpleri Meram Belediyespor’a ve Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’ya teşekkür etti. Hafize Bingül ise kendisine destek olan ailesi ve antrenörlerine teşekkür ederek engellileri spor yapmaya davet etti. 
AMPUTE TAKIMI DA UNUTULMADI
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun 30.Yıl Etkinlikleri kapsamında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde,  Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Herkes için Futbol temsilciliği ortak bir etkinlik düzenledi.
“Bugün SAĞLIKLISIN ama yarın !” adı altında ki program da Şehit  Muharrem Samur Stadı’nda, Konya Engelliler Gücü Spor Kulübü’nün ampute takımı ile bir gösteri maçı yapan Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yöneticileri sahaya; Süleyman Çoşkun, Mehmet Yaman, A.Fuat Bağcı, Nihat Çelikkollu, Yakup Sezgin, H.Hüseyin Köse, Hasan İnfal ve Fevzi Kural çıkarken, Konya Engelliler Gücü Ampute takımı ise; Fahri Ardınç, Seyit Karadağ, Ramazan Ardınç, Ramazan Çeliker, Mustafa Karatekin, Emre Sümmen, Muzaffer Oral, Ömer Seçkintekin ve Ali Taşyakan mücade etmişler, oldukça çekişmeli ve zevkli geçen karşılaşma sonunda takımlar 3-3 berabere kalmışlardır.
Karşılaşma sonunda; ASKF Başkan Yardımcısı Mehmet Günbaş, Mali Sekreter Faruk Hatipoğlu, Eğitim Sekreteri Nihat Çelikkollu, yöneticiler Mehmet Yaman, A.Fuat Bağcı ve Konya HİF İl Temsilcisi İbrahim Karabacak tarafından Konya Engelliler Gücü Ampute Takımı oyuncularına günün anlam ve önemine binaen çeşitli hediyeler takdim edildi ve tatlı ikramı ile program noktalandı.
Programla ilgili açıklamada bulunan Konya ASKF Başkan Vekili Remzi Ay, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun 30.yılını kutlarken aynı zamanda toplumun bizler gibi birer fertleri olan engellilerimizin de unutulmamasının altını çizerek herkesin bir engele doğuştan ya da sonradan da sahip olabileceğini, bu durumun yaşamsal bir çok fonksiyonu etkilese de hayatın devam ettiğini, engellilerin yaşamlarını her anlamda kolaylaştırabilecek, erişilebilir yapabilecek çabaların artması ve bu konuda toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla böyle bir programı tertip ettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.