"Aşılama takvimi acilen açıklanmalı"

"Aşılama takvimi acilen açıklanmalı"

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, “18 milyon öğrencinin 1 milyon 250 bin civarında eğitim çalışanın olduğu ülkemizde eğitim çalışanlarının aşı programına dahil edilmesinin, aslında toplumun genelinin sağlığına dair tedbir almaktır.

Eğitim çalışanlarının aşılanmasındaki her geçikme toplumun sağlığına vurulan dardedir. Bilindiği gibi salgın tedbirleri kapsamında okulların  yüz yüze eğitim ve sınavlara geçmesi nedeniyle eğitim çalışanları aşılanma programında öncelikli gruplar arasında yer aldı” dedi. Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Bşakanı Tanfer Ata, “Buna göre,  yüz yüze eğitim ve yüz yüze sınavlar kapsamında yer alan eğitim çalışanları başta olmak üzere listelerin Sağlık Bakanlığı’na iletildi ve bu listelerin randevu sistemine işlenmeye başlandığını duyurulmuştu.

Ancak Sınavların ve yüz yüze eğitime başladığımız bugünlerde henüz Sağlık Bakanlığı tarafından aşı takvimine dair bir açıklama yapılmış değil. Hatırlanacağı gibi Tür Eğitim-Sen olarak aylardır eğitim çalışanlarının aşılanması çağrısında bulunarak, 18 milyon öğrencinin 1 milyon 250 bin civarında eğitim çalışanın olduğu ülkemizde eğitim çalışanlarının aşı programına dahil edilmesinin, aslında toplumun genelinin sağlığına dair tedbir almak anlamına geldiğini söylemiştik. Bir an önce eğitim çalışanlarının aşılama takviminin açıklanması ve başlatılması gerekir. 18 milyon öğrencinin 1 milyon 250 bin civarında çalışanın olduğu ülkemizde eğitim çalışanlarının aşı programına dahil edilmesi, aslında toplumun genelinin sağlığına dair tedbir almak anlamına geldiğini vurguluyoruz. Yarın itibariyle aşıya başlanmış olsa dahi 28 gün sonra yani 5 Nisan’da ikinci dozu aşının yapılması ve ikinci dozdan 14 gün sonra yani 19 Nisan’da koruyuculuğun başlaması sözkonusu olacaktır. Yani aşılama programındaki her gecikme, eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşılması nedeniyle, öğretmenlerimizi aşılamada öncelikli meslek gruplarına almış olmanın gerekçesine aykırı bir duruma neden olmaktadır" dedi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.