Asgari ücretlilere kötü haber! 2 ay var ama şimdiden zam geldi

Asgari ücretlilere kötü haber! 2 ay var ama şimdiden zam geldi

Türkiye'de asgari ücret zammı konuşulmaya başlandı. Yeni maaşları asgari ücretlilerin almasına 2 aydan daha uzun bir süre var ancak şimdiden zam geldi.

Ekonomik krizin en çok etkilediği asgari ücretliler yen yılda maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Milyonlarca asgari ücretli alım gücü düştüğü için maaşlara iyi bir oranda zam yapılması gerektiğini düşünüyor. Zamlı maaşları şubat ayında alacak olan asgari ücretlilere kötü haber verildi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin gündeme gelmesi ile birlikte piyasada ürünlere de zamların gelmeye devam ettiğine dikkat çekerek, asgari ücret belirlenmeden yapılan artışlara tepki gösterdi.

asgari-para.jpg

Milyonlarca çalışan yeni yılda asgari ücrete yapılacak artışa odaklandı. Görüşmeler 1 Aralık itibariyle başlayacak. Görüşmeler öncesinde açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, İşçilerin yaşanan fiyat artışlarından mağdur olduğunu belirtirken, asgari ücret görüşmelerinin gündeme gelmesiyle yaşanan fiyat artışlarına dikkat çekti. Atalay, “Toplum, asgari ücrete zam gelmesin ama ete de süte de zam gelmesin. Kiralarda artma olmasın diye talep ediyor” dedi.

ZAMMIN BELİRLENMESİNE 2 AYDAN UZUN BİR ZAMAN VAR

Asgari ücrete ilişkin gündemlerin oluşması ile birlikte piyasanın zam yapmaya başladığının altını çizen Atalay, 1 Aralık’ta başlayacak görüşmelerin ardından belirlenen artışın Şubat itibarıyla maaşlara yansıyacağını hatırlatarak, “Asgari ücret 1 Ocak’a kadar belirlenir, Şubat itibarı ile de ödemelere yansır. Ancak, asgari ücret gündeme gelmeye başladıktan sonra piyasada ürünlere zamlar gelmeye başlıyor. Son iki yıldır kiralarla ilgili insanların dayanma gücü kalmadı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum