Asgari ücret için ilk toplantı bu tarihte yapılacak

Asgari ücret için ilk toplantı bu tarihte yapılacak

Asgari ücret toplantısı işçi, işveren ve hükümeti temsil eden 5'er kişiden oluşan 15 kişilik komisyon ile gerçekleştirilecek.

Asgari ücret toplantısı işçi, işveren ve hükümeti temsil eden 5'er kişiden oluşan 15 kişilik komisyon ile gerçekleştirilecek, Asgari ücret toplantısı işçi, işveren ve hükümeti temsil eden 5'er kişiden oluşan 15 kişilik komisyon ile gerçekleştirilecek, 2024 yılında geçerli olacak olan zam belirlenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Asgari ücret ilk toplantısı 11 Aralık'ta yapılacağını açıkladı.

Son aylarda enflasyon uçuşa geçerken, asgari ücret ise eriyor. Yaklaşık 7 milyon çalışanı doğrudan, diğer tüm çalışanları ise dolaylı olarak etkileyen asgari ücret için ilk toplantı tarihi geçtiğimiz günlerde belli oldu. Aralık ayında olacak olan asgari ücret için üç ya da dört toplantı düzenlenmesi bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN?

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısının tarihi belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ilk toplantının 11 Aralık’ta yapacağını açıkladı.

Asgari ücret ilk toplantısı 11 Aralık 2023 Pazartesi günü saat 14.00'da gerçekleştirilecek.
Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve devlet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor.

İşveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) hükümeti ise Çalışma Bakanı temsil ediyor.


BAKAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Işıkhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asgari ücretin ekonomik, sosyal ve toplumsal yönü itibarıyla büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Asgari ücretin belirlenmesi sürecinde Asgari Ücret Yönetmeliği’nin esas alındığını belirten Işıkhan, buna göre, “ülkenin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durumun, ücretliler geçinme indekslerinin, fiilen ödenmekte olan ücretlerin genel durumunun ve geçim şartlarının” göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.