Asgari ücret 2025 yılında 20 bin lira bile olmayacak! Uzman isim gerekçesini açıkladı

Asgari ücret 2025 yılında 20 bin lira bile olmayacak! Uzman isim gerekçesini açıkladı

Türkiye'de asgari ücretle çalışan vatandaşa kötü haber. Uzman isim asgari ücretin 2025 yılında 20 bin lira bile olmayacağını açıkladı.

Türkiye’de bir süredir açlık sınırı altında kalan maaşlarıyla geçim sıkıntısı çektiklerini dile getiren kesimlerden biri olan emekliler, zam beklerken; uzmanların yönü gelecek olan ocak zammına döndü. Temmuz ayında 2024 yılının ikinci zammını almış olan emekliler için ne yazık ki bu zam da yeterli gelmedi. 12 bin 500 TL taban maaşın ulaştığı rakam ve yüzde 24’ü aşan zam, emekli maaşını asgari ücrete yaklaştıramazken, neredeyse 20 bin TL’ye dayanmış olan açlık sınırının da çok altında kaldı. Asgari ücret yine açlık sınırının altında kalmış oldu. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel yeni tahminlerini paylaştı.

'ZAM ORANI BENCE BÖYLE OLUR'

Ocak zammına ilişkin konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, “Ocak ayında tüm emekliye yüzde 7 zam gelecek. 2025 yılında asgari ücretliye ise yüzde 10,5 artış yapacaklar” dedi. Uzman ismin hesabına göre, en düşük emekli maaşı yüzde 7 zam ile 13 bin 375 TL’ye kadar çıkacakken, asgari ücret yüzde 10,5 zamla 18 bin 787 TL’ye ulaşacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum