Asgari sefalet ücreti

Asgari sefalet ücreti

Saadet Partisi Genl Başkanı Temel Karamollaoğlu, Milletin karnının artık çay ve simit ile doymadığına dikkat çekerek, “Asgari ücret 1603 TL olarak ilan edildi. Asgari ücret açlık sınırı olarak değerlendiriliyor” dedi

Saadet Partisi, Aralık Ayı ‘İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı’nı yoğun bir katılım ile Balgat Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirdi. Toplantının açılışında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Coşku ve heyecanın hâkim olduğu toplantıda Karamollaoğlu,   bu yılın son toplantısını icra ettiklerini belirterek, “Yeni yıl seçim yılı olacak. Teşkilat olarak büyük bir gayretle seçimlere çalışacağız ve neticesini alacağız, inşallah” dedi.

İKTİDARIN PİLİ BİTTİ

İktidarın ülkeyi sürekli suni gündemlerle yoğurduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, “İktidar sürekli bir gerginlik oluşturulmaya çalışılıyor. Bu çalışmaları anlamak mümkün değil. Üzülerek söylüyorum ki, bu yöntem pilli bitmiş bir iktidarın çalışmasıdır.Artık sorunları çözemiyorlar. Suni meselelerle milleti uğraştırmaya çalışıyorlar. İktidarın bu suni gündemleri oluşturmasına hakkı yok. İktidarın,kutuplaşma ve kamplaşmaya medet bulmaması gerekiyor” diye uyarıda bulundu.

İKTİDAR PATİNAJ YAPIYOR

Son günlerde tartışmaların odağında bulunan KHK’lara değinen Karamollaoğlu, 15 Temmuz hain kalkışmada darbecilere direnen vatandaşların ceza almaması gerektiğinin altını çizerek, konuşmasını şu şekilde, sürdürdü: “Ancak ileride aynı muafiyet tanınırsa sorun yaşatabilir. Düzenlemeye iki kelime eklenirse sorun çözülecek. İki kelimenin kime ne zararı olacak. Bu mesele artık iktidarın sorun çözemediğinien iyi şekilde anlatıyor. Artık en küçük sorunu çözemiyorlar.Ülkeyi idare etmek ciddi bir iştir. Arkadaşlarımız kendi partilerini kurduklarında yazdıkları metinleri artık okumuyor. Bu iktidar bu gidişle alabora oldu.Artık patinaj yapıyor. İktidarın içinde yer alan birçok kişi bu işin böyle gitmeyeceğini kapalı kapılar ardından söylüyor. Artık dışarı çıkıp mertçe söylesinler.Bu vebali kimse kaldıramaz. Memleket meselesi var ortada arkadaş.”

BU MİLLET HATA YAPANA BEDELİNİ SORAR

Karamollaoğlu, Bylock tuzağını deşifre eden Antalya Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Ali Aktaş’ı tebrik ederek, “Teknik olarak Bylock’un tek başına delil olmayacağı ortaya çıktı. Ümit ediyorum ki, hükümet yeni KHK’larla mağdur edilenlerin hakkını verip, mağduriyetlerini giderecek. Bunu yapınca övünürler ancak bu ülke hata yapana bedelini sorar. Şehirleşmede büyük rant var. Şehirlerin kimliği yok oldu. Arkadaşlar sonra ‘biz hata yaptık’ diyorlar. Eğitim keşmekeş bir halde, biz sorunları onlara sunduğumuzda hatayı kabul etmiyorlar. Çünkü intibaları sallanıyor” diye konuştu. 

ABD VE İSRAİL’DEN MÜTTEFİK OLUNMAZ

ABD ve İsrail’instratejik ortak olarak kabul edilemeyeceğini söyleyen Karamollaoğlu, iktidara uyarılarda bulunarak, şunları kaydetti: “ABD ve İsrail’den müttefik olmaz. Biz bunları her seferinde söyledik. Ancak maalesef uyarılmamızı dinlemediler. Terör örgütlerini bu ülkeler destekliyor. Türkiye’de terör bitsin ABD gidip paralı terörist bulup ülkemize getirir. Terörü bu ABD ve İsrail körüklüyor. Bunu görün artık bu problemleri böyle çözün.”

TARLALAR VE MERALAR BOŞALDI

Karamollaoğlu, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek, “Ekonomi maalesef ranta dayanıyor. Ekonomide kesin ve garanti rant arıyorlar. O zaman da ne yapıyorlar. Parayı toprağa gömüyorlar. İnşaattan başka bir şey düşünmüyorlar. Sanayi, tarım ve hayvancılıkta üretecinin arkasında durmanız gerekiyor. Bazen de pansuman niyetinde destekler veriliyor. Ancak bu da üreticinin borcunu katlıyor.Dünyada bütün ülkeler tarım ve hayvancılıkta kendi üreticisini desteliyor. Ürünlerde fiyatları düşürmek için ancak bizim ülkemizde üretici desteklenmiyor. Hükümet kendisini besicinin önüne rakip olarak çıkıyor. Kendi besicisini eziyor. Böyle olursan et fiyatları yükselir. Tarlalar ve meralar boşalır” diye uyardı.

MİLLET ARTIK CAY SİMİT İLE DOYMUYOR

Hükümet tarafından yeni açıklanan asgari ücreti değerlendiren Karamollaoğlu, “Asgari ücret 1603 TL olarak ilan edildi.  Asgari ücret açlık sınırı olarak değerlendiriliyor. Bu ayıp 15 yıldır iktidardasın. Ne oldu çay simit hesabı. Çay simit hesabını bir daha yapsana. Bu milletin artık çay simit ile karnıdoymuyor.Biz iktidara gelirsek, artık zamanı da geldi! Asgari ücreti açlık sınırının iki katın üstene çıkaracağız. Biz iktidara gelirsek 5 sene içinde işsizlik biter. Siz şu anda 3,5 milyon işsiz ürettiniz. Bu meselenin çözümü çok kolaydır. Ranta giden parayı keseceksin. Yolsuzluğu durduracaksın. Savurganlığı durduracaksın. Bunları kesin 50 milyar para akar. Borçlanmayı durdurun birkaç sene içinde faiz ödenen para durur.  2018 bütçesinde 71,7 milyar para faize ödenecek. Bütçenin yüzde 10 bu rakam,  Bunlar faiz kırbacını yemiyor. Millet yiyor kırbacı” ifadelerini kullandı.

BATI KUDÜS’Ü İSRAİL’E TESLİM ETTİLER

Ortadoğu’nun çok kritik bir dönemden geçtiğini belirten Karamollaoğlu, şu şekilde, konuştu: “Ortadoğu’da kaos var. Ülkemizin bunu çözecek gücü olması lazım ancak bundan çok uzak maalesef. Kudüs ile ilgili bir karar aldılar ancak yaptıkları hatanın farkında değiller. Doğu Kudüs’üFilistin’in başkenti ilan ettiler. Kudüs’ü geriye kalan bölümü İsrail’in başkenti olarak tanıttılar. İsrail’i tanımayan ülkeleri de bu kararla tanımaya teşvik ediyorlar. 1980 yılında 22 milletvekili ile İsrail Kudüs başkenti ilan etti diye. Dışişleri bakanını düşürdük sonrada darbe oldu.Sıkıntıyı göze almadan istikrarı sağlayamazsınız.”

HAMDİ BUĞUR merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.