Asansör Mağduru İşçiler, Paralarını Alamayınca Memleketlerine Gidemedi

Asansör Mağduru İşçiler, Paralarını Alamayınca Memleketlerine Gidemedi

Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının yaşandığı şantiyede paralarını alamadıklarını belirten işçiler, bekleyişlerini sürdürüyor. Sahipsiz kaldıklarını söyleyen işçiler, paralarını alamadıkları...

Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının yaşandığı şantiyede paralarını alamadıklarını belirten işçiler, bekleyişlerini sürdürüyor. Sahipsiz kaldıklarını söyleyen işçiler, paralarını alamadıkları için bayramda memleketlerine de gidemediklerini belirtti.

6 Eylül'de Torunlar GYO'nun inşaatında asansörün yere çakılması sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği şantiye alanında bekleyişlerini sürdüren işçiler, alacaklarının ödenmediğini belirti. Taşeron ve ana firmanın topu birbirine attığını iddia eden işçiler, para alamadıkları için bayramda memleketlerine gidemediklerini ifade etti.

İşçilerden Cemalettin Duran, olayın olduğu zaman ‘tamam paralarınız ödenecek’ denildiğini belirtti. Duran, “Biz de problem çıkmasın dedik. Kaza anında bizi gönderdiler. Şimdi ne bizim taşeron firma ne de ana firma sahip çıkıyor. Hiçbir şekilde paralarımızı alamadık. Dün akşamda vince çıktık eylem yaptık. Proje müdürü ‘paranız ödenecek’ diye söz verdi, ikna etti. Sonra yine polis karakoluna gittik orada da paramızı ödemediler. Bu arkadaşların hepsi bayrama gidecek. Memleketine gidenler de var. Biz gidemedik, paramızı alamıyoruz. Çok mağdur durumdayız. Kimse de sahip çıkmıyor.” dedi.

Yaklaşık 45 kişinin parasını alamadığını söyleyen Duran, “Taşeron ana firmaya ana firma da taşerona suç atıyor. Taşeron firma ‘ana firma ödeme yapmadı’ diyor, ana firma da ‘taşeron firmaya ödedik’ diyor. Bayramda burada kaldık ortada.” diye konuştu.

İşçilerden Orhan Yaman da alacaklarının ödenmediğini belirterek, “Kazadan menfaat sağlıyorlar diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.