Asansör Kazasından Sonra Doğan Bebek İçin De Tazminat İstendi

Asansör Kazasından Sonra Doğan Bebek İçin De Tazminat İstendi

Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasında hayatını kaybeden işçilerden Murat Usta’nın kazadan yaklaşık bir ay sonra doğan kızı için de tazminat talep edildi. Usta ailesi, daha önce de Torunlar Gayrimenkul’a toplam...

Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasında hayatını kaybeden işçilerden Murat Usta’nın kazadan yaklaşık bir ay sonra doğan kızı için de tazminat talep edildi. Usta ailesi, daha önce de Torunlar Gayrimenkul’a toplam 820 bin liralık tazminat davası açmıştı.

İstanbul 17. İş Mahkemesi’ne açılan davada 6 Eylül’de kazada hayatını kaybeden Murat Usta’nın 2 Ekim’de doğan kızı Eslem Gizem Usta için 'iş kazası nedeniyle maddi ve manevi tazminat' talebinde bulunuldu. Avukatlar Erol Doğan ve Erdoğan İnan tarafından sunulan dilekçede, “Murat Usta’nın çocuğu olan Eslem Gizem Usta henüz 14 günlük olup herhangi bir işte çalışmayıp Murat Usta’nın desteğinden başka geliri bulunmamaktadır. İş bu kaza neticesinde tek geçim kaynağı olan Murat Usta’nın desteğinden de yoksun kalmıştır.” denildi.

Eslem’in babasız dünyaya gelmesi, hayatı boyunca babasının desteğinden yoksun kalacak olması, meydana gelen kazanın oluş şekli itibariyle yaşamının ilerleyen kısmında onarılmaz ruhsal bunalımlara sebep olacağı kaydedildi. Eslem Gizem Usta için 250 bin manevi, 50 bin de maddi tazminat talebinde bulunuldu.

Murat Usta’nın ailesinden Ayşe, Dursun, Gülüşan, Tuğba Usta ile Emine Yılmaz ve Arzu Düdükçü de daha önce toplamda 820 bin TL’lik tazminat talebinde bulunmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.