Artış yatırımcıya yaradı

Artış yatırımcıya yaradı

Altın fiyatlarındaki artış devam ediyor. Önümüzdeki günlerde altın fiyatlarındaki yükselişin daha çok olacağı bekleniyor. Fiyatlardaki artış ise en çok altın yatırımcılarına yaradı.

Son günlerde yaşanan ve dünya gündeminden hiç düşmeyen siyasi krizler, altın sektörüne büyük bir darbe indirdi. Tüm bu gelişmelere bağlı olarak Suudi Arabistan yönetiminin ‘Kara harekatı başlatılabilir’ açıklaması, altın fiyatlarındaki artışı da beraberinde getirdi. Altın ile bdrçlanan vatandaş ise kara kara düşünüyor. Fiyatlarda meydana gelen artış ise en çok artıştan önce altına yatırım yapanlara yaradı. Vatandaşların altın alacak gücü azaldı. Sektördeki hareketlilik ise en çok altını olanlar tarafından yaşanıyor. Artıştan önce altın alanlar, yükselişi fırsat bilerek altınlarını bozduruyor. Altın fiyatlarındaki yükseliş ve gelişmeler ile açıklamalarda bulunan Demirkıran Kuyumculuk İşletme sahibi Ömer Demirkıran, önümüzdeki günlerde altın fiyatlarında artışın daha çok yaşanacağını söyledi. Altın alımından çok altın satışlarının yaşandığını dile getiren Demirkıran, fiyatların daha çok yükselmeden ihtiyacı olanların altın alması gerekliliğini belirtti. Demirkıran, “Altın yaklaşık olarak bir hafta önce yükselmeye başladı. Dünya üzerinde yaşanan siyasi krizler altın sektörünü baya etkiledi. 1 hafta önce 175-180 TL arasında satılan çeyrek altın günümüz itibari ile 190-195 TL arasında satışa sunuluyor. Altının gram fiyatı da arttı. 102 TL olan altın gram fiyatı, 110-112 TL'lere kadar yükseldi. Euro ve Dolar fiyatları altına göre daha durgun. Euro ve dolar fiyatlarında büyük bir artış beklemiyoruz. Dolar alış fiyatı 2.91 satış ise 2.93. Euro ise 3.28 TL'den alınıp, 3.30 TL'ye satılıyor” dedi.

DÜĞÜN YAPACAKLAR ZORA GİRECEK

Altın fiyatlarındaki yükselişten en çok yeni evlenecek çiftler etkilenecek. Evlilik döneminde altın alacakların, fiyatlardaki yükseliş nedeni ile bütçeleri bir hayli zora girecek. Düğün mevsiminin yaklaşması ile birlikte evli çiftlere önerisi olan Demirkıran, konuşmasını şu ifadeler ile sonlandırdı: “Bahar ve yaz aylarında evlilik bir hayli artıyor. İş sadece evlenmek ile kalmıyor beraberinde birçok masrafı getiriyor. Bu masraflar içinde en düşündüren şey ise altın oluyor. O süreçte bilezik, yüzük alanlar çok oluyor. Elimizden geldiğince bizi tercih eden her müşterimizin talebine karşılık vermeye çalışıyoruz. Her bütçeye uygun ürün satışımız var. Altın fiyatlarındaki yükselişi yaza aylarına kadar beklediğimiz için çiftlerin büyük bir sıkıntının altına gireceğini tahmin ediyoruz. İmkanı olan altın alabiliyorsa şimdi alsın. Nişan veya düğün zamanına ertelemesin. Altın alımlarını düğün zamanına erteleyenlerin kaybı çok olabilir.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.