Artık askerler ölmesin

Artık askerler ölmesin

Şehit Halil İbrahim Türkmenin 10 yaşındaki kardeşi Nerminin komutanlara söylediği: Artık askerler ölmesin. Komutanlarınıza söyleyin onlarda teröristleri öldürsün ifadeleri herkesi ağlattı

Şehit Halil İbrahim Türkmen’in 10 yaşındaki kardeşi Nermin’in komutanlara söylediği: “Artık askerler ölmesin. Komutanlarınıza söyleyin onlarda teröristleri öldürsün” ifadeleri herkesi ağlattı

 

 

GÖZYAŞLARI VE DUALARLA

 

Siirt'in Pervari ilçesi Belenoluk Karakolu'nu ele geçirmek için saldıran teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Halil İbrahim Türkmen, dua ve gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı.

 

Önceki gece askeri uçakla Konya 3. Ana Jet Üssü’ne getirilen Jandarma Komando Er Halil İbrahim Türkmen’in cenazesi ilk olarak askeri hastaneye götürüldü. Dün sabah saatlerinde hastaneden alınan şehit Türkmen’in cenazesi önce annesinin yaşadığı eve daha sonra cenaze namazının kılınacağı Mürşit Pınar Camii’ne getirildi.

 

Şehit Türkmen’in cenazesi evine getirildiğinde gözyaşları bir kez daha sel oldu. Şehidin evinin önünde ambulanstan inen kardeşi 10 yaşındaki Nermin Türkmen’in, “Önce babam öldü. Şimdi ağabeyim. Abi ben seni al bayrakla mı gönderecektim” şeklinde ifadeler kullanması evin önünde taziye için bekleyen herkesi duygulandırdı.

 

ARTIK ASKERLER ÖLMESİN

 

Şehit Türkmen’in cenazesi daha sonra cenaze namazının kılınacağı Mürşit Pınar Camii’ne getirildi. Burada şehidin annesi Fadimana, Nişanlısı Kezban Göktaş, kardeşi Nermin Türkmen ve diğer yakınlarının gözyaşları törene katılan herkesi duygulandırdı. Şehidin kardeşi Nermin Türkmen, sürekli olarak annesini teskin etmeye çalışarak gözyaşlarını silmesi ve ağabeyinin bayrağa sarılı tabutuna sarılması ve sürekli olarak ağabeyinin fotoğrafını eli ile okşaması, öpmesi ve karşısında ağlaması duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

 

Minik Nermin bir ara yanına gelerek kendisini teskin etmeye çalışan Vali Aydın Nezih Doğan ve 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya’ya terörün bitirilmesini istediğini ifade ederek, “Artık askerler ölmesin. Sizlerde komutanlarınıza söyleyin onlarda teröristleri öldürsün. Bakın benim abim öldü. Nişanlısı burada ağlıyor. Ağabeyim gelecekti düğün yapacaktı ve mutlu olacaktı. Ama şimdi bunların hepsi bitti. Ağabeyim şehit oldu ama ne olur artık sizde onları öldürün” dedi.

 

ŞEHİT ANNESİNİN SON GÖREVİ

 

İl Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Türkmen’in cenazesi top aracına konularak bir süre askeri bando eşliğinde götürüldü. Daha sonra omuzlara alınan Şehit Türkmen’in cenazesi sloganlar ve tekbirlerle Garnizon Şehitliği’ne getirildi. Burada yakınlarının ve töreni katılan yüzlerce vatandaşın duaları ile son yolculuğuna uğurlanan Şehit Halil Türkmen’in annesi Fadimana Türkmen, oğlunun kabrine toprak atarken, “Ağlayarak katilleri sevindirmeyeceğim 9 oğlum olsun hepsini yine askere gönderirim” demesi herkesi gururlandırdı.

 

Şehit Türkmen’in tabutuna sarılan Türk Bayrağı ve fotoğraf annesine teslim edildi.

 

Cenaze törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Milletvekilleri, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, protokol üyeleri, askerler ve emniyet personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

ODA BAŞKANLARI VE

 

SİYASİLER TERÖRÜ LANETLEDİ

 

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Siirt’te terör örgütü tarafından karakola düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Konyalı Er Halil İbrahim Türkmen ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diledi. 

 

Bir kahramanı daha baba ocağından peygamber kucağına yolcu ettiklerini aktaran Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Konya İl Başkanı Av. Veli Tolu ise, "Otuz yıldır yaşadığımız acılar göstermiştir ki; artık terör belasını günlük politikaların malzemesi olmaktan çıkarıp milli bir mesele olarak ele almamız gerekmektedir. Katile katil diyebilme cesaretini, mazlumunda elinden tutma merhametini gösterebilecek bir anlayış yeniden hâkim olmalıdır. Bu noktada en büyük sorumluluk Cumhurbaşkanımıza, TBMM ne ve siyasi partilerimize düşmektedir" dedi.

 

 

ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.