Arjantin Liderinden Abd Ve İsrail’e Sert Eleştiri

Arjantin Liderinden Abd Ve İsrail’e Sert Eleştiri

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandes de Kirchner, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ABD ve İsrail’i sert dille eleştirdi. ABD’yi politikasındaki tutarsızlıkla eleştiren Kirchner, "Dün İran’a ‘terörist devlet’ diyen bu...

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandes de Kirchner, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ABD ve İsrail’i sert dille eleştirdi.

ABD’yi politikasındaki tutarsızlıkla eleştiren Kirchner, "Dün İran’a ‘terörist devlet’ diyen bu ülkenin dışişleri bakanı İranlı mevkidaşı ile ünlü Waldorf Astoria otelinde bir araya geldi." dedi.

İki ülkenin görüşmesini eleştirmediğini belirten Kirchner, "Benim eleştirdiğim, İran’ın terörist devlet olmadığını söylediğim için bu ülkede birileri beni terörizmi desteklemekle eleştiriyordu. Bugün kendileri dün terörist dedikleri ülke ile görüşüyorlar. Görüşmelerini eleştirmiyorum, elbette görüşmeliler ancak birilerini terörist ilan etmek bu kadar kolay olmamalı." diye konuştu.

Filistin sorununa sahip çıkmasından dolayı da çok eleştiri alığını belirten Kirchner, "İsrail düşmanlığı değil benim yaptığım. Bizim istediğimiz iki devletli çözüm ve bunun olabilmesi için de BM Genel Kurulu’na Filistin’in devlet olarak kabul edilmesidir." dedi.

Terör gruplarına kimlerin silah sattığını soran Kirchner, "Benim ülkem silah üretmiyor, kim üretiyorsa onlar bu silahı sağlıyor." diye çıkıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.