“Arıtma cihazları konusunda toplum bilinçlendirilmeli”

“Arıtma cihazları konusunda toplum bilinçlendirilmeli”

Kütahya, Muğla ve Konya’dan eğitime uzaktan devam eden Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Ayfer Akdeniz, Nurçin Karakay ve Sevda Şimşek "Arıtma cihazları konusunda toplumu bilinçlendirmek " konulu proje ödevlerini dijitale taşıdılar.

Bu konuda toplumu bilgilendirmek isteyen öğrenciler yapmış oldukları bilgilendirme, kitapçık ve röportaj çalışmalarının tamamını evlerinden online olarak gerçekleştirdiler.

Üniversiteli gençler, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Medet Güney’i ve 80 katılımcıyı bir araya getirip su arıtma cihazları ve su israfı üzerine bir saatlik verimli bir bilgilendirme programını organize ettiler.

adsiz.jpg

Online bilgilendirmede Medet Güney; “Biz Çevre Mühendisleri Odası olarak her zaman suyun çeşmeden içilmesi kanısındayız. Fakat günümüzde nüfusun ve sanayileşmenin artmasıyla musluktan su tüketmeyi insanlar tercih etmemektedir. Musluk suyunu tüketmek içinse son zamanlarda birçok insan arıtma cihazlarını kullanmayı tercih etmektedir. Su bir yaşam hakkıdır. Musluk suyuna evlerimizde herhangi bir işlem uygulamadan kullanılması için yetkililerin daha fazla çalışma yapması gerekiyor” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.