Arınç: Dershane Tasarısı İmzaya Açıldı, Yakın Zamanda Meclis'e Gönderilecek

Arınç: Dershane Tasarısı İmzaya Açıldı, Yakın Zamanda Meclis'e Gönderilecek

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dershane tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dershane tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi. Adalet ve Milli Eğitim bakanlarının Bakanlar Kurulu'nda sunum yaptığını belirten Bülent Arınç, “Adalet Bakanımız, Kişisel verilerin korunması kanununu tanıttı. Bakan arkadaşlarımız görüşlerini belirtti. Tasarı imzaya açıldı. Milli Eğitim Personeli ve Teşkilat Yapısına İlişkin Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasını Öngören Kanun Tasarısı da imzaya açıldı. Bunun 3 maddesi dershanelerle ilgili. Özel dershanelerinin faaliyetlerinin daha önce açıkladığımız gibi 1 Eylül 2015'e kadar sürdürülmesi. Bunların özele okula ve başka özel eğitim kurumuna dönüşmek isteyenlerin desteklenmesi, öğrenci etüt merkezleri ve buna bağlı hükümleri içermektedir. Çok pozitif bir düzenleme yapıldığı görüldü. Arkadaşlarımız, katkılarını sundular. Olumlu bulunarak, imzaya açıldı.Yakın zamanda TBMM’ye gönderileceğini düşünüyorum.” dedi.

MHP'YE BAŞSAĞLIĞI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında bir basın toplantısı düzenledi.
26 Ocak'ta Esenyurt'ta MHP seçim irtibat bürosu açılışında seçim otobüsünün taşlandığını ve bir kişinin hayatını kaybettiğini belirten Arınç, “Bu hadiseden üzgünüz. İçişleri Bakanımız Sayın Devlet Bahçeli'yi aradı ve olayla alakalı veri, bilgi verdi. Hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız isimli vatandaşın ailesine Allah’tan sabır diliyoruz, kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Herkese ve Sayın Bahçeli'ye hükümetimiz adına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Yaralı yurttaşlarımız var. Kemal Sağgöz, Özkan Can, Cihan Koç Gencay Yılmaz isimli. Olayla ilgili 4 kişi gözaltında ve 1 kişi de aranıyor. Olayla ilgili soruşturma ciddi bir şekilde takip ediliyor. Karşıt görüşlü olanların önce taşlayarak, sonra silahla mukabele etmek suretiyle böyle bir olayın cereyan ettiği anlaşılıyor. Üzgünüz. Umarız, buna benzer olaylar kesinlikle olmaz ve seçim ortamı huzur ve güvenlik içinde cereyan eder.” diye konuştu. Bu konu ile ilgili siyasi partilere, adaylara ve bu kampanya içinde görev alanlara bu olaydan yola çıkarak bir şeyler hazırlatmak istediğini belirten Arınç, “Seçim büroları veya ofisler YSK’nın verdiği izin dahilinde açılabilir. Buralarda süsleme de toplantı da yapılabilir fakat buraların adreslerinin bildirilmesi lazım gelir. Bu gereğe riayet edilmediğini görüyoruz. Buralarda toplantı yapılacağı vakit, güvenliğe de bilgi verilmesi lazım gelir. Yani il başkanlıkları veya adaylar, nerelerde seçim bürosu açtıklarını adresi ve tüm bilgilerini en yakın mülki amire bildirirlerse iyi olur diye düşünüyorum. Bu olayın son olmasını, diliyorum.” şeklinde konuştu.

İKİ BAKAN SUNUM YAPTI

Bakanlar Kurulu'nda iki bakanın sunum yaptığını anlatan Arınç, “Birisi Adalet Bakanımızdır. Sayın Bekir Bozdağ daha önce açıklamalarımızda da yer aldı. Demokratikleşme paketinde de kısmen yer alıyor. Ama daha çok 12 Eylül 2010 Referandumu'nda da bir kanun çıkarılması gerektiği düşünülmüştü. Kişisel verilerin korunması kanununu. Tasarı görüşüldü. Bakan arkadaşlarımız görüşlerini ifade ettiler, olumlu karşılandı ve imzaya açıldı." dedi.

Bir diğer sunumun Milli Eğitim Bakanı tarafından yapıldığını ve tam isminin Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı olduğunu hatırlatan Arınç, “Milli Eğitim Personeli ve Teşkilat Yapısına İlişkin Olarak Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılması öngörülmekte. Bunun 3 maddesi dershanelerle ilgili. Özel dershanelerinin faaliyetlerinin daha önce açıkladığımız gibi 1 Eylül 2015'e kadar sürdürülmesi. Bunların özele okula ve başka özel eğitim kurumuna dönüşmek isteyenlerin desteklenmesi, öğrenci etüt merkezlerinin buna bağlı hükümlerini içermektedir. Çok pozitif bir düzenleme yapıldığı görüldü. Arkadaşlarımız katkılarını sundular. Olumlu bulunarak imzaya açıldı. Yakın zamanda TBMM’ye gönderileceğini düşünüyorum." açıklamasında bulundu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.