Arınç: Bazı Ülkelerde Medya Dördüncülükten Şikayetçi

Arınç: Bazı Ülkelerde Medya Dördüncülükten Şikayetçi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, medyanın dördüncü kuvvet olduğunu belirterek, “Bazı ülkelerde medya dördüncülükten şikayetçi. ‘Biz birinci güç olmak istiyoruz’ diyorlar.” dedi.Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar Medya...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, medyanın dördüncü kuvvet olduğunu belirterek, “Bazı ülkelerde medya dördüncülükten şikayetçi. ‘Biz birinci güç olmak istiyoruz’ diyorlar.” dedi.

Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar Medya Platformu (TÜRKMEP) toplantısına 21 ülkeden katılan medya temsilcilerine hitap eden Bülent Arınç, şunları söyledi: “Haber kaynaklarımızın çok sağlıklı olması lazım. Özellikle birbirlerimizin ülkelerinden haberlerin doğru ve seri bir şekilde ulaşması lazım. Çünkü bulunduğumuz coğrafya içinde büyük sorunlar yaşanıyor. Bu sorunların kökenlerin, nedenlerini, mevcut şartlarını ve geleceklerini gazetecilerin çok iyi analiz etmesi ve dezenformasyon içerisinde değil, doğru kaynakları dikkate almak suretiyle birbirlerinden alış veriş yaparak, bilgi edinerek ortaya koyması lazım.” şeklinde konuştu.

Bülent Arınç, şöyle devam etti: “Bazı ülkelerde medya dördüncülükten şikayetçi: Biz birinci güç olmak istiyoruz, diyorlar. Önemli olan halkın, gözü, kulağı, dili olabilmektir. Objektif olabilmektir, doğru olabilmektir. Artık bir tıklamayla bütün dünyada olup bitenler birkaç saniye sonra önünüze gelebiliyorsa bu sürati gerekli şekilde yenileyebilmektir.”

Bülent Arınç, Kıbrıs’ta çözüm süreci ve Kıbrıs Türkleri ile ilgili de katılımcılara bilgi verdi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek ise Kıbrıs'ta Rumların haksız olmalarına rağmen kendilerini dünyaya haklı gibi göstermeyi başardıklarını söyledi. Çiçek, "Maalesef uluslararası adaletin de terazisi bozuk, ayarı bozuk. Haksızı pekala haklı kabul ederek parlamentolardan bile kararlar çıkarılabiliyor. En sona Avrupa Parlamentosu'nda olduğu gibi." dedi.

Cemil Çiçek, Türk dünyasından medya mensuplarının KKTC'nin haklılığını anlatmasını istedi. Çiçek, KKTC'ye Türk dünyasının destek vermemesi halinde, Anadolu'da söylenen 'Kuru kuru kurban olayım, takır takır derini süreyim' vecizesinin anlattığı gibi boş laftan başka hiçbir şey yapılmamış olacağını dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.