Araştırma Sektörü, Geleceğini İstanbul’da Belirleyecek

Araştırma Sektörü, Geleceğini İstanbul’da Belirleyecek

Dünya araştırma sektörünün kurallarını koyan çatı kuruluş Avrupa Araştırmacılar Topluluğu (ESOMAR) senelik kongresini İstanbul Cevahir Otel’de yapacak.

Dünya araştırma sektörünün kurallarını koyan çatı kuruluş Avrupa Araştırmacılar Topluluğu (ESOMAR) senelik kongresini İstanbul Cevahir Otel’de yapacak. Kongrede 40 milyar dolar büyüklüğü bulunan sektörün geleceği şekillenecek.

Ana teması ‘Think Big-Büyük Düşün’ olarak belirlenen kongre, 77 ülkeden 833 sektör aktörünü bir araya getirecek. 21-25 Eylül tarihlerini kapsayan etkinlikte Rus satranççı Garry Kasparov ve Financial Times yazarlarından Tim Harford’un da aralarında bulunduğu dünyaca ünlü 75 önemli isim söz alacak. Toplam 550 şirket yer alacağı kongre için Türkiye’nin tercih edilmesini önemli gören ESOMAR Türkiye Temsilcisi ve Barem Research Üst Yöneticisi (CEO) Doç. Dr. Pervin Olgun şunları ifade etti:

“2012’de bu kongre Atlanta’daydı. 2013 kongresi için İstanbul’un seçilmiş olması Türkiye’de bulunan tüm araştırmacıları heyecanlandıran bir karar. ESOMAR Türkiye Temsilcisi olarak ben ayrıca büyük bir gurur da yaşıyorum. 82 firmanın faaliyet yürüttüğü Türkiye araştırma sektörünün 200 milyon dolarlık büyüklüğü var. Sektör devamlı büyümekte ve Türkiye, dünyanın yakından takip ettiği bir ülkeye dönüşmekte. Türkiye, daha evvel 1996’da aynı kongreye sahne olmuştu. ESOMAR Kongresi’ne araştırmanın yanı sıra satış profesyonelleri de katılıyor.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.