Araplar Geldi, Oteller Sezonu Yüzde 100 Dolulukla Geçirdi

Araplar Geldi, Oteller Sezonu Yüzde 100 Dolulukla Geçirdi

Bursa SKAL Kulübü Derneği’nin Eylül ayı olağan toplantısında Dernek Başkanı Vehbi Varlık ve üyeler, geride bırakılan yaz sezonunu değerlendirdi. Botanik Park Beceren Restoran’da gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Dernek...

Bursa SKAL Kulübü Derneği’nin Eylül ayı olağan toplantısında Dernek Başkanı Vehbi Varlık ve üyeler, geride bırakılan yaz sezonunu değerlendirdi. Botanik Park Beceren Restoran’da gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Dernek Başkanı Varlık, yaz döneminin ardından aylık toplantılara kaldıkları yerden devam ettiklerini söyledi.

Türkiye’deki turizm yatırımlarının artışının olumlu seyrinde devam ettiğini söyleyen Vehbi Varlık, 2014 yılının ilk yarısında Türkiye’de büyük ve orta ölçekli yaklaşık 55 tesisin ve 130 bin odanın devreye girdiğine dikkati çekti. Varlık, 2015 yılı için ise 110 yeni tesisin açılmasının beklendiğini İfade etti. Bursa’daki turizm işletmeleri açısından geride bırakılan yaz sezonuna ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Varlık, geçmiş yıllarda yüzde 40-50 doluluk oranıyla geçen Temmuz-Ağustos döneminin bu yaz yüzde 100 gibi doluluk oranıyla geçmiş olmasının turizmciler tarafından memnuniyetle karşılandığını dile getirdi.

Beceren Otel ve Restoran’ın ve gecenin ev sahibi Haluk Beceren de, geride bırakılan sezonun beklentilerin üzerinde, olumlu geçtiğini söyledi. Tatil için Bursa’yı tercih eden Arap turist sayısındaki artış hakkında da değerlendirmelerde bulunan Beceren, Arap turizminde 1999 öncesi yıllardaki gibi rakamlara ulaşılmanın hedeflendiğini ve bu yılki performansın devamlı olması halinde geçmiş yıllardaki rakamların yakalanabileceğini ifade etti.

Almira Otel Genel Müdürü Ersin Yazıcı ise, otel olarak bu yaz dönemini yüzde 95-96 seviyelerindeki doluluk oranlarıyla geride bıraktıklarını söylerken, Almira Hotel’in 27 yıllık mazisinde bu rakamların bir rekor olduğunu dile getirdi.

Kırcı Hotel Sahibi Mustafa Kırcı da, geride bırakılan sezondan memnun olduklarını, Bursa turizmi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine vurgu yaptı.

Divan Bursa Otel Müdürü Özkan Özek ise genel doluluk oranların önemli olduğunu fakat daha önemli olanın karlılık oranları olduğunu söyledi. Divan grubu olarak bu dönemde elde edilen karlılık oranlarından memnun olduklarını belirten Özek, “Bursa’da fiyatları 10-15 Euro düşürdüğünüz zaman otellerin dolmama gibi bir durumu söz konusu değil. Asıl bakılması gereken yapılmış olunan cirodan, elde edilen rakamlardan otel sahiplerinin memnun olup olmadığıdır. Divan grubu olarak bu dönemdeki karlılık oranlarından çok memnunuz ama herkes aynı mıdır, bunu tartışmalıyız” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.