Arapça’da büyük kolaylık

Arapça’da büyük kolaylık

Farklı yaştan birçok kişi Arapça'ya ilgi duymaya başladı. NEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Salih Zeki Keş ise, televizyon ve radyo programları ile KONDİL'de verdiği derslerler sayesinde Arapça öğrenimini kolaylaştırdı

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belağatı Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Salih Zeki Keş, Arapça öğrenmek isteyenler için bir dizi hizmet sunuyor. Bu hizmetlerin ilki, Kanal 42 Televizyonu ekranlarında her hafta sonu saat 09.30 ve tekrarı gece 23.30’da “Herkes İçin Arapça” adıyla, bir Arapça öğretim programı sunuluyor. Programın geçmiş bölümlerini kaçıran izleyiciler için önceki bölümler, Salih Zeki Keş’in editörlüğünü yaptığı adlı sitede ücretsiz üyelik sistemiyle ziyaretçilerin istifadesine sunuluyor. Kanal 42’deki Arapça derslerinde, Türkiye’de birçok üniversitenin ilahiyat fakültesinde hazırlık sınıflarında okutulan “el-Arabiyyetu Beyne Yedeyk” adlı Arapça öğretim serisi işleniyor. ’da şu anda 12 bin üye sitede yer alan görüntülü Arapça derslerinden istifade ediyor.

RADYO DERSHANESİ

Arapça öğrenmeye ilgi duyanlar için ikinci hizmet Salih Zeki Keş’in hazırlayıp sunduğu, radyo ile Arapça kursları “Radyo Dershanesi” programı, 9 Kasım 2015’ten beri, hafta içi her gün saat 09.30 ve gece tekrarı 22.30’da, Ribat FM’de () dinleyicileriyle buluşuyor. Daha önceki yıllarda da tecrübe edilen “Radyo Dershanesi” beklenenden çok daha ötede ilgi görmüş ve binlerce kişi bu hizmetten yine ücretsiz olarak istifade etmişti. Radyo ile Arapça kursu programı “Radyo Dershanesi”nde, Medine İslâm Üniversitesi yayınlarından olan “Durûsu’l-Luğati’l-Arabiyye” isimli seri takip ediliyor. “Radyo Dershanesi”nin radyoda yayınlanan bölümleri yine www.arapcaegitimi.com’da, üyelik sistemiyle site ziyaretçilerinin istifadesine sunuluyor. 

KONDİL ÇATISI ALTINDA

Sınıf ortamında Arapça öğrenmek isteyenler içinse; Necmettin Erbakan Üniversitesi KONDİL Türkçe ve Yabancı Diller Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde herkese açık Arapça kursları düzenleniyor. KONDİL’de A 1 düzeyinde, öğretim görevlisi Salih Zeki Keş tarafından verilen derslere toplumun her kesiminden rağbet var. Lise öğrencisinden ev hanımına, dış ticaret çalışanından araştırma görevlisine, üniversite öğrencisinden din görevlisine her meslek ve yaş grubundan kursiyer KONDİL’de Arapça eğitimi alıyor. KONDİL’de 120 saatlik A 1 düzeyini başarıyla tamamlayan öğrencilere Necemettin Erbakan Üniversitesi onaylı sertifika da veriliyor. KONDİL’de Arapça eğitimi alan kursiyerler, değişik Arap ülkelerinden Türkiye’ye gelen ve KONDİL’de Türkçe öğrenen Arap asıllı öğrencilerle konuşarak pratik yapma imkânı da buluyor. Konya şehir merkezinde, Mevlana Caddesi’nde toplu ulaşım araçlarına oldukça yakın bir mekânda faaliyet gösteren KONDİL’e şehrin her yerinden tek vasıta ile ulaşım imkânının olması da kursiyerler için ayrı bir kolaylık sağlıyor.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum