Araç Muayenesinde Cezalı Duruma Düşenler De Torba Yasadan Faydalanacak

Araç Muayenesinde Cezalı Duruma Düşenler De Torba Yasadan Faydalanacak

Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen yasal düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle motorlu taşıt vergisi, trafik para cezası, otoyol köprü gecikme zammı ve faizleri de bu yasaya göre indirimli olarak yeniden yapılandırılabilecek...

Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen yasal düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle motorlu taşıt vergisi, trafik para cezası, otoyol köprü gecikme zammı ve faizleri de bu yasaya göre indirimli olarak yeniden yapılandırılabilecek. Bu yapılandırma için son başvuru tarihi ise 1 Aralık 2014 olarak belirlendi.

Araç muayene gecikme ücretleri 31 Aralık 2014 günü mesai saati bitimine kadar bu düzenlemeye göre indirimli olarak hesaplanacak. Yozgat’ta da vatandaşlar süresi dolmak üzere olan araçlarının muayenesini yaptırmak için araç muayene istasyonlarına yolunu tutuyor. 11 Eylül öncesine kadar araçlarının muayenesini yaptırmayan araç sahipleri bu indirimden faydalanırken, 11 Eylül 2014 tarihinden sonra araç muayenesini geciktiren araç sahiplerine yüzde 5 faiz uygulanacak. İstasyon yetkilileri özellikle traktörler sahiplerinin bu imkanı kaçırmamasını isteyerek uzun süredir cezalı duruma düşen araç sahiplerinin faydalanması gerektiğini ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.