Ar-ge Merkezi Kurmak İçin Gerekli Personel Sayısı 30’a Düşürüldü

Ar-ge Merkezi Kurmak İçin Gerekli Personel Sayısı 30’a Düşürüldü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ar-Ge Merkezi kurmak için gerekli olan Ar-Ge personeli sayısının 30’a düşürülmesine ilişkin kararın bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandığını bildirdi. Bakanlıktan düzenleme ile ilgili olarak “Ülkemizin...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ar-Ge Merkezi kurmak için gerekli olan Ar-Ge personeli sayısının 30’a düşürülmesine ilişkin kararın bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandığını bildirdi. Bakanlıktan düzenleme ile ilgili olarak “Ülkemizin Ar-Ge potansiyelini artırmak için yeni adımlar atmaya devam ediyoruz.” açıklaması yapıldı.

Daha önce yasal sınırı 50 olan bu sayıyı küçük ve orta ölçekli firmaların talepleri doğrultusunda 30’a çekme ihtiyacı ortaya çıktığı vurgulanan yazılı açıklamada, “Biz de Bakanlık olarak bu ihtiyaca cevap vermek üzere gerekli çalışmaları süratle başlattık. Ar-Ge Merkezi Belgesi almak için yasal sınırın altına çekilmesi yetkisini 19/02/2014 tarihinde, 5746 sayılı Kanun da yapılan değişiklikle Bakanlar Kurulu’na verilmesi yönünde önemli bir adım attık. Bugün yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla da artık 50 Ar-Ge personeli çalıştırma gücü olamayan firmalarımıza da bu imkanı sağlamış olduk.” denildi.

159 FİRMA AR-GE MERKEZİ KURMA BELGESİ ALDI

Otuzun altında Ar-Ge personeli çalıştıran firmalar için de 5746 sayılı Kanun’da sağlanan benzer destek ve muafiyetlerin sağlandığı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nde Ar-Ge faaliyetlerini sürdürmeleri için gerekli her türlü şartların sağlanmaya devam edildiğine işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şu an Bakanlık olarak 159 firmamıza Ar-Ge Merkezi kurma belgesi verdik ve bu değişiklikle de bu sayının önümüzdeki dönemde katlanarak büyüyeceğini ümit ediyoruz. İlgili Kanun kapsamında Ar-Ge merkezi kuracak firmalarımıza yaptıkları Ar-Ge harcamalarının tamamının kurumlar ve gelir vergisi hesaplanmasında indirime tabi olması, doktoralı personel için yüzde doksan diğer personel için yüzde seksen gelir vergisi stopaj teşviki, sigorta primi işveren hissesinin yarısının Maliye Bakanlığı’nca karşılanması ve damga vergisi gibi istisnalardan yararlanacaklardır. Ayrıca bu Ar-Ge Merkezlerinde geliştirilen projelere Bakanlık ve TÜBİTAK tarafından hibe destekler verilecektir. Ar-Ge ve inovasyona sağladığımız bu teşvikler eminimki ülkemizin sanayi profilinin yüksek teknolojili alanlara evrilmesinde ve geleneksel sektörlerimizin daha teknoloji yoğun ve katma değerli hale gelmesinde önemli rol oynayacaktır.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.