Apple'ı sollayan BİM'in başarısının sırrı ne?

Apple'ı sollayan BİM'in başarısının sırrı ne?

Dünyada en hızlı büyüyen 10'uncu perakende şirketi BİM'in İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu BİM 'in başarısı hakkında anlattı.

Böylelikle BİM yüzde 649'luk oranıyla, H&M, Inditex, Apple ve Amazon gibi perakende devlerini de geride bıraktı. Gelişmekte olan piyasalarda en hızlı büyüyen 50 perakende şirketi listesinde başını Wesfarmers ile Avustralya çekerken; Türkiye'den BİM'in yer aldığı listede, ABD'den 10, Çin'den 4, Rusya ve Güney Afrika'dan 3'er, Birleşik Arap Emirlikleri'nden ise 2 şirket yer aldı. Rapora göre yükselen piyasalarda devam eden büyüme, orta sınıfın yükselişi, genç nüfus ve oldukça büyük nitelikteki direkt yatırımlara bağlandı.

2006-2011 döneminde yıllık perakende satış gelirlerini ortalama %29,8 oranında artırarak 2011yılında 4 milyar 907 milyon dolarlık perakende satış gelirine ulaşan BİM, dünyada en hızlı büyüyen 10'uncu perakende şirketi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan BİM İcra Kurulu Üyesi ve CFO'su Haluk Dortluoğlu şunları söyledi:

"Deloitte 'Perakendenin Küresel Güçleri 2013' Raporu, BİM'in başarısını bir kere daha tescil ediyor. BİM'in bu başarısında kaynaklarını en etkili ve verimli bir şekilde kullanması ve sonrasında üretilen katma değer büyük rol oynadı.
Verimlilik odaklı çalışma yaklaşımımız bu başarıyı getirdi. Verimlilik odaklı çalışma yaklaşımı harcama yapmamak demek değildir. Bu yaklaşımın özü, israf etmeden gerektiğinde yeterlimiktarda yatırım yapmak, harcamak esasına dayanır ve hemen her sektörde vealanda uygulanabilir.

Raporda işaret edildiği gibi, "gelişmekteolan pazarlar" olarak tarif edilen Türkiye'nin de içinde bulunduğu ülkeler grubundan ilk kez bir şirket Tobin Q sıralamasında dünya çapında birinciliği elde ediyor. Hem BİM olarak hem de ülkemiz adına, elde ettiğimiz bu başarıdan haklı bir gurur duyuyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.