Apartmanda Çıkan Yangında Bir Ev Kullanılamaz Hale Geldi

Apartmanda Çıkan Yangında Bir Ev Kullanılamaz Hale Geldi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir apartmanın giriş katında çıkan yandın da ev kullanılamaz hale geldi. Yangını söndürmek isteyen vatandaşlar giriş katına ulaşmak için kepçe kullandı.Yangın, akşam saatlerinde Ömerli Mahallesi Kaynarca...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir apartmanın giriş katında çıkan yandın da ev kullanılamaz hale geldi. Yangını söndürmek isteyen vatandaşlar giriş katına ulaşmak için kepçe kullandı.

Yangın, akşam saatlerinde Ömerli Mahallesi Kaynarca Toplu Konutları A5 Blok’ta meydana geldi. İddiaya göre, Halil Karaca’ya ait evde çocuklar çakmakla oynarken yangın çıktı. Evden dumanlar yükselmeye başladığını gören vatandaşlar önce itfaiyeye haber verdi, ardından da yangını söndürmek için çalışma başlattı. Evin giriş katına ulaşamayan bazı vatandaşlar, yakındaki bir inşaatta çalışan kepçeden yardım aldı. Kepçenin kovası ile evin balkonuna çıkan vatandaşlar, bahçe sulama hortumundan içeriye su sıkarak yangını söndürmeye çalıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, evin içerisine girerek yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışmasının ardından tamamen söndürüldü.

İtfaiye ekipleri yoğun dumana neden olan evdeki bazı eşyaları ise balkondan dışarı attı. Yangın söndürme çalışmalarını izleyen Halil Karaca’nın çocukları ise bahçede beklerken gözyaşlarına boğuldu.

Akşam saatlerinde işten eve döndüğünde yangını fark eden komşulardan Ümit Keleş, çevredekilerle birlikte yangını söndürmek için çalışma başlattıklarını söyledi. Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, “İşten geldiğimde yangın çıktığını gördüm. Ben karşıki apartmanda oturuyorum. Bizim bahçedeki hortumu buraya çektik. Diğer komşularla yangını söndürmeye çalıştık. Yangın sırasında evde kimse yoktu” dedi.

Yangın ihbarını alır almaz ekiplerle birlikte olay yerine geldiklerini belirten Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade etti. Yangının diğer evlere sıçramadan kontrol altına alındığını anlatan Ateş, “Allah’a şükür apartmanda can kaybı ve yaralanma yok. Apartmandakilerin güvenliği ve duman geçmemesi için tüm kapı girişlerine bezler koydurduk. Apartmana giriş-çıkışları kapattık. Şu an için güvenlik sağlandı. Sadece maddi hasar var. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Ayrıntılı raporumuzu daha sonra tanzim edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yangınla ilgili olarak polisin başlattığı soruşturma sürüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.