Antalya'yı Kobani Protestosunda Savaş Alanına Çevirdiler

Antalya'yı Kobani Protestosunda Savaş Alanına Çevirdiler

Antalya'da, Suriye'nin Kobani ilçesinde yaşananları protesto eyleminde olaylar çıktı. İş yerlerinin ve kamu gereçlerinin zarar gördüğü olaylar sırasında polis biber gazı kullandı. Ortalığı savaş alanına çeviren eylemcilere müdahale...

Antalya'da, Suriye'nin Kobani ilçesinde yaşananları protesto eyleminde olaylar çıktı. İş yerlerinin ve kamu gereçlerinin zarar gördüğü olaylar sırasında polis biber gazı kullandı. Ortalığı savaş alanına çeviren eylemcilere müdahale sırasında çok sayıda insan biber gazından etkilendi.

Kobani eylemine katılanlar öğle saatlerinde kapalı yol üzerindeki bir bankanın önünde toplanarak Güllük Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada basın açıklaması yapan grup oturma eylemi gerçekleştirdi. Polisle görüşmenin ardından grup valilik önünden geçerek kapalı yol üzerinden yürüyüşe başladı. Eylemin başladığı yer olan banka önüne gelindiği sırada gruba laf atılması üzerine tansiyon yükseldi. Laf attığı iddia edilen şahsın yakındaki bir iş yerine girmesi üzerine kalabalığın öfkesi buraya yöneldi. Kalabalıktan bazı kişiler ellerindeki taşlarla saldırdıkları iş yerinin camlarını kırdı.

Polis grubun dağılması için biber gazıyla müdahale etti. Bu kez kalabalık ellerine geçirdiklerini polise atmaya başladı. Şehir merkezindeki bir AVM'nin önüne kadar gelen eylemci grup ile polis arasındaki çatışma burada da devam etti. Polis, taş atanlara önce biber gazıyla ardından da TOMA'larla müdahale etti. Eylemciler, İsmet Paşa Caddesi'ni ve tramvay yolunu çöp konteynerleriyle kapattı.

Olaylar sırasında çok sayıda insan biber gazından etkilendi. İş yerleri ve kamu gereçleri de zarar gördü. Olaylar, eylemcilerin dağılması üzerine sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.