"Antalya Chp'nin Kalesi, Ak Parti'nin Alacağı Kanısında Değilim"

"Antalya Chp'nin Kalesi, Ak Parti'nin Alacağı Kanısında Değilim"

Antalya'nın CHP'nin kalesi olduğunu, şehrin CHP'li bir belediye başkanı tarafından yönetilmesi gerektiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "AK Parti Antalya'yı elbette almak isteyecektir, ama alacağı kanısında değilim.

Antalya'nın CHP'nin kalesi olduğunu, şehrin CHP'li bir belediye başkanı tarafından yönetilmesi gerektiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "AK Parti Antalya'yı elbette almak isteyecektir, ama alacağı kanısında değilim." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği bir gazetenin Antalya temsilciliğinde gazetecilerin yerel seçimle ilgili sorularına cevap verdi. Beraberinde büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanları, CHP İl Başkanı Devrim Kök'le ziyarette bulunan Kılıçdaroğlu, adaylarını belirlemek için 4'ü genel başkan yardımcısı, biri genel sekreterden oluşan 5 kişilik bir komisyonun her seçim bölgesini ayrı ayrı değerlendirdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını ifade etti.

Gerek büyükşehir gerekse merkez ilçe adayları ile ilgili ipucu vermeyen Kılıçdaroğlu, "5 kişilik komisyon kurmamızın nedeni objektif değerlendirelim, ahbap çavuş ilişkisi olmasın. Bilimsel yöntemlerle tespit edelim. En çok oyu kim alacaksa onunla yola çıkalım." diye konuştu. Adayları belirlemede son sözün CHP Parti Meclisi'ne ait olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Parti meclisinin onay vermediği bir kişiyi aday gösterme şansımız yok." ifadesini kullandı. Antalya'nın sosyal demokrat bir belediye başkanı tarafından yönetilmesi gerektiğine olan inancını ifade eden CHP Genel Başkanı, AK Parti'nin de iddialı olduğunun hatırlatılması üzerine, "AK Parti Antalya'da elbette almak isteyecektir, ama alacağı kanısında değilim." karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, Antalya için 'CHP'nin kalesidir der misiniz?' sorusunu "Niçin demeyeyim." şeklinde cevapladı.

DENİZ BAYKAL ETKİSİ

Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın memleketi Antalya'da aday listeleri üzerinde etkili olup olmayacağının sorulması üzerine şöyle konuştu: "Deniz Baykal partimizin önceki genel başkanıdır. Bütün partililer kendine saygı gösterir. Partinin bugünlere gelmesinde büyük emeği geçmiştir. Saygı duyduğumuz siyasal önderlerimizden bir tanesidir, ama yerel seçimlerle ilgili kararı 5 kişilik komisyonumuz veriyor. Benim de etkim olmayacak." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.