Anonim ve limited şirket için artık 5 kişi gerekmiyor

Anonim ve limited şirket için artık 5 kişi gerekmiyor

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri ve Konya Sanayi Odası (KSO) işbirliğiyle 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe girecek yeni ''Türk Ticaret Kanunu'' ile ilgili bilgilendirme semineri verildi

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri ve Konya Sanayi Odası (KSO) işbirliğiyle 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe girecek yeni ''Türk Ticaret Kanunu'' ile ilgili bilgilendirme semineri verildi.
KSO'da düzenlenen seminere, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çağlar Manavgat, KSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Bozkurt Çağlayan, sanayiciler, muhasebeci ve mali müşavirler katıldı.
Seminer açılışında konuşan Çağlayan, Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ticari hayatta pek çok değişiklikler olacağını belirterek, kanunun, Türk ticaret hayatını düzenlemesinin yanı sıra, özel sektörün rekabet gücünü artırarak, rekabetçi bir Türkiye'nin anahtarı olacağını söyledi.
Manavgat ise katılımcılara, yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında bilgi verdi.
Yeni kanunla tek kişi ile limited veya anonim şirket kurma imkanının sağlandığını vurgulayan Manavgat, ''Eskiden anonim şirket kurmak için 5 kişi gerekiyordu. Yeni düzenleme ile tek kişilik anonim ve limited şirket kurmaya olanak sağlandı'' diye konuştu.
Manavgat, yeni kanun ile şirket birleşmelerine daha çağdaş bir düzenleme getirildiğine dikkati çekerek, mevcut kanunda şirket birleşmelerinde küçük şirketlerin zarara uğratıldığını, yeni düzenleme ile şirketlerin ekonomik varlıklarına göre bir düzenleme getirilerek küçük şirketlerin zararının önlendiğini ifade etti.
Manavgat, katılımcılara, kuruluş, birleşme, bölünme, tür değiştirme, sermaye arttırımı ve azaltılması, ana sözleşme değişikliği, ortaklar hukuku, anonim şirketler hukuku, sermayenin korunması, mal varlığının korunmasına yönelik hükümler, yeniden yapılanma, şirketler topluğu gibi konular hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.