Anneler En Güzel Aşure İçin Yarıştı

Anneler En Güzel Aşure İçin Yarıştı

Trabzon'da eğitim veren iki özel okul aşure yarışması düzenledi. Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği tarafından, birlik ve beraberliğin sembolü hale gelen aşure gününe dikkatleri çekmek için düzenlenen yarışma ile...

Trabzon'da eğitim veren iki özel okul aşure yarışması düzenledi. Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği tarafından, birlik ve beraberliğin sembolü hale gelen aşure gününe dikkatleri çekmek için düzenlenen yarışma ile anneler, aşure yapmaya teşvik edildi. Gülbaharhatun Koleji’nin konferans salonunda yapılan yarışmada, velilerin yaptığı aşureler salonun giriş bölümündeki sergi salonuna yerleştirildi.

Lokanta ve pastane işletmecilerinden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilen aşureler, süslemeleri, kıvam ve tatları açısından test edildi. Birbirinden güzel aşurelerin yarıştığı yarışmada, jüri üyeleri birincileri seçmede oldukça zorlandı. Yapılan değerlendirme sonuçlarına göre Dilek Çelik birinci, Keriman Ayas ikinci ve Emel Yıldırım da üçüncü oldu.

Program sonunda heyecanla beklenen aşure yarışmasında ilk üçe giren annelere ödülleri Gülbahar Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği Başkanı Selvinaz Yılmaz tarafından takdim etti. Ayrıca yarışmaya katılan tüm yarışmacılara katılım belgesi takdim edilirken, jüri üyelerine de değişik hediyeler verildi. Hayli heyecanlı gözüken anneler, yaptıkları aşureleri yarışma sonrası izleyicilere ikram ettiler.

Etkinlikler kapsamında davetlilere semazen gösterisi ve Somalili öğrenciler tarafından ilahi ziyafeti sunuldu. “Gönül soframızı âleme açtık, kin ve nefretten öteye kaçtık. Barış gülümüzü cihana saçtık. Bu gün aşure günümüzdür bizim.” dizeleriyle açılış konuşmasını yapan Okul Aile Birliği Başkanı Selvinaz Yılmaz, "Bugün burada aşure gününü fırsat bilerek sevgi ve kardeşlik duygularımızı daha da pekiştirme istedik. Katılımın bizleri memnun edecek seviyede olması bu tür programların bundan sonrada yapılması gerektiğini bizlere göstermiş oldu. Aşure haftasında bir yarışma değil bir şenlik havası oluşturalım istedik. Şenliğimizin içine de aşure yarışması koyduk. Yarışmaya katılan, aynı zamanda programımıza icabet eden tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

AŞURE HEYECANI ALPARSLAN KOLEJİ’NDE

Özel Alparslan Eğitim Kurumları da aşure günü kutlandı. 200’e yakın veli ve öğrencinin katıldığı programda, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni Alev Altunkaynak “Hüzün ve Mucize Ayı Muharrem” konulu bir konuşma yaptı. Allah Resûlü (SAV)’in bu kutlu günde aile efradına ve komşularına daha çok ikramda bulunmayı tavsiye ettiğini söyledi.

Programda “Aşure Günü’nün 10 Mucizesi” sergisi Resim Öğretmeni Beytullah Ünal tarafından sunuldu. 20 bayan velinin katıldığı “En Güzel Aşureyi Ben Yaparım” yarışması düzenlendi. Yarışmada başarılı olan tüm katılımcılara madalya ve başarı belgesi takdim edildi. Öte yandan okul aşçısı, Şakir Yıldırım, katılımcılara aşurenin yapılışı ile ilgili önemli bilgiler verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.