Anne oğluna ikinci kez can verdi

Anne oğluna ikinci kez can verdi

Konyada 11 aydır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren 21 yaşındaki genç, annesinin bağışladığı böbrekle hayata tutundu

Konya’da 11 aydır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren 21 yaşındaki genç, annesinin bağışladığı böbrekle hayata tutundu.
Konya'da yaşayan ve 21 yaşındaki Özkan Köskü, vatani görevini yapmak üzere gittiği Hatay-İskenderun'da sürekli burnunun kanaması üzerine kaldırıldığı hastaneden Ankara Gata’ya sevk edildi. Özkan’a burada yapılan tedavisi sonrası böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. 10 aydır diyalize giren ve 3.5 ay önce mecburi olarak vatani görevini bırakmak zorunda kalan memleketi Konya’da böbrek nakli için araştırma yapmaya başladı. Özkan, yakınlarının önerisiyle Medical Park Antalya Hastanesi’ne böbrek nakli için başvuru yaptı. 42 yaşındaki Kezban Köskü’nün verici olması üzerine gerekli tektiler yapıldı ve uyum sorunun yaşanmadığı belirlendi. Antalya Medical Park Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş’ın başarılı operasyonuyla anneden alınan böbrek, oğluna nakledildi.
Özkan, annesini kendisine ikinci kez hayat verdiğini belirterek, “Ana gibi yar olmazmış. Anneme ve operasyonu gerçekleştiren tüm ekibe çok teşekkür ediyorum” dedi.
Oğluna ikinci kez hayat veren anne Kezban Köskü ise, “Oğlum için hiç düşünmeden böbreğimi bağışladım. Artık diyalize girmeyeceği için çok mutluyum” diye konuştu.
Nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş da yaptığı açıklamada, ameliyatların başarılı geçtiğini belirterek hem annenin, hem oğlunun sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu ve taburcu olacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.