Anne Adaylarına Bilgilendirme

Anne Adaylarına Bilgilendirme

UNICEF’in ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler’ programı kapsamında ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanına sahip Karacabey Devlet Hastanesi’nde Dünya Emzirme Haftası nedeniyle bir etkinlik gerçekleştirildi.Başhekim Opr. Dr. Salih...

UNICEF’in ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler’ programı kapsamında ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanına sahip Karacabey Devlet Hastanesi’nde Dünya Emzirme Haftası nedeniyle bir etkinlik gerçekleştirildi.

Başhekim Opr. Dr. Salih Zeki İpekoğlu ve Başhekim Yardımcısı Şahin Kılıçlı öncülüğünde A Blok’ta düzenlenen etkinlikte Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Opr. Dr. İsmail Bıyık ve Opr. Dr. Orhan Muharrem Turgut ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yavuz Kaan Bütün’ün yanı sıra, Eğitim Komitesi Üyesi Uzman Dr. Canan Evci, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve Kalite Yönetim Direktörü Serpil Uzun, Kalite Çalışanı Müzelfe Uysal ve Eğitim Hemşiresi Neval Varoğlu görev aldı.

Özellikle ilk 6 ayda anne sütünün önemine vurgu yapılan etkinlikte, anne ve anne adaylarına Karacabey Devlet Hastanesince hazırlatılan bilgilendirme rehberi kitapçığı verildi. Anne ve anne adaylarına ayrıca, doğum ve sonrasıyla ilgili de önemli tavsiyelerde bulunuldu. Karacabey Devlet Hastanesinde her yıl gerçekleşen bu etkinliklerle, ‘Sağlıklı hamilelik, sağlıklı doğum’ üzerinde duruldu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Annenin gebelikte sağlıklı olması, sağlıklı bebek doğurması, doğum öncesi takiple mümkündür. Doğum öncesi yapılacak kontrollerde, olabilecek sağlık sorunları erkenden belirlenir, gerekli önlemler zamanında alınabilir, doğumun doğru zamanda ve en iyi koşullarda yapılması sağlanır.” denildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.