Ankara'da tarım lobisi kuracağız

Ankara'da tarım lobisi kuracağız

Seçimlerde güven tazeleyen ZMO Konya Şube Başkanı Celil Çalış, "Tarımsal üretimde kalite, gıda güvenliği konusunda çalışmalar yapacağız. Konya olarak Ankara'da bir tarım lobisi kurmak için girişimlerde bulunacağız" dedi

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şubesi'nde genel kurul tamamlandı. Genel kurulda yapılan seçimlerde mevcut başkan Celil Çalış, yeniden başkanlığa seçildi. Konya Ticaret Odası konferans salonunda yapılan seçimlerde mevcut başkan Celil Çalış ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Celal Yıldız başkanlık için yarıştı. Odaya kayıtlı bin 853 delegenin 754'ü sandık başına gitti. 741 geçerli oyun 475'ini alan Çalış, yeniden seçildi. Celal Yıldız ise 331 oy aldı. Celil Çalış'ın başkanlığındaki yönetimde şu isimler yer alıyor: Süleyman Soylu, Fuat Kunduracı, Nuran Uysal, Sevim Yönet, Ali Fuat Hamurcu, Mehmet Ünlü.

yonetim-kurulu.jpg

HİZMETLER KALDIĞI YERDEN SÜRECEK

Seçimlerin ardından değerlendirmelerde bulunan ZMO Konya Şube Başkanı Celil Çalış, "11. olağan kongremizde ziraat muhendisleri ve Konyamız kazanmıştır. Seçimlerde centilmence bir mücadele oldu. Konya'ya hizmet etmeye devam edeceğiz. Tarım noktasında yine görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Tarımsal üretimde kalite, gıda güvenliği konusunda çalışmalar yapacağız. Ziraat mühendislerinin hak ettiği değeri görmesi için bir dizi proje yürüteceğiz. Üniversite-kamu kurumları arasında ilişkilerin güçendirilmesi ve Konya olarak Ankara'da bir tarım lobisi kurmak için girişimlerde bulunacağız. Mühendislerin sorunlarını gündeme taşımaya devam edeceğiz. STK'lar destekleme ve yatırım yapan bir kurum değil. Dolayısıyla iyi niyetle hareket edeceğiz. Toplumla barışık bir yapıyız" açıklamasında bulundu.

YENİ YÖNETİME BAŞARILAR DİLEDİ

Seçimde başkanlık için yarışan Celal Yıldız, yeni yönetime başarılar diledi. Yıldız, yaptığı açıklamada, "Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanlığı seçimlerinde bizim bulunduğumuz grup kaybetti. Seçim çalışmaları boyunca desteklerini esirgemeyen eş, dost, akraba ve arkadaşlarıma destekleri için çok teşekkür ederim. Süreç içerisinde çok değerli dostlar edinmek en önemli kazancım olmuştur. Kazanan arkadaşlara başarılar dilerim. Mesleğimiz için hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.