Ankara'da Ön Ödemeli Doğalgaz Satışında Kota İki Katına Çıkarıldı

Ankara'da Ön Ödemeli Doğalgaz Satışında Kota İki Katına Çıkarıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da ön ödemeli doğalgaz satışlarında uygulanan kotanın iki katına çıkarıldığını söyledi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da ön ödemeli doğalgaz satışlarında uygulanan kotanın iki katına çıkarıldığını söyledi. Buna göre Başkent'te Ekim ayıda 270 TL'ye doğalgaz alınabilecek.

Türkiye Elektrik Sanayi Birliği'nin düzenlediği, 'Türkiye'nin Elektrik Enerjisi Sektörü Stratejisi' ve 'Elektrik Enerjisi Teknolojileri ve Enerji Verimliliği Kitabının' tanıtımı paneline, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Elektrik Sanayi Birliği Halil Alış, Prof. Dr. Eralp Özil, Meclis Enerji Komisyonu Başkanı Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı katıldı.

Bakan Yıldız, panelde yaptığı konuşmada, Ankara'da ön ödemeli sayaçlar için uygulanan kotalı satışlar ile ilgili düzenlemeye gidildiğini ifade ederek, "Bir dengeyi tutturmamız lazım. Vatandaşın lehine olan uygulamaları yapmamız gerekiyor. Vatandaş dün 160 milyonluk doğalgaz aldı. Bu, şirkete faizsiz kredi niteliğinde. Bakıyoruz daha fazla talep var. Biz dün yaptığımız toplantıda 2013'te uygulanacak kotaları iki katına çıkarıyoruz. Ekim ayında vatandaş 270 TL doğalgaz alabilecek." dedi. Bununla birlikte vatandaşları tasarrufa çağıran Yıldız, bir meskende bir ay içinde kullanılacak miktardan 4 kat daha fazla satış yapıldığını belirterek, "Vatandaşın lehine bu düzenlemeleri yapan biri olarak, çok fazla alıma gerek yok. Herkes insiyatifinde serbest ama buna ihtiyaç yok. Vatandaş bunu daha da tasarruflu kullanabilir." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.