Ankara'da 32 Ekiple Süne Mücadelesi Başladı

Ankara'da 32 Ekiple Süne Mücadelesi Başladı

Hububatta ürünlerin verim ve kalitesini olumsuz yönde etkileyerek önemli oranda ekonomik kayıplara yol açan süne zararlısına karşı Ankara’da arazi tarama çalışmaları başlıyor. Kurulan 32 ekip 21 ilçede süne mücadelesi çalışmalarını...

Hububatta ürünlerin verim ve kalitesini olumsuz yönde etkileyerek önemli oranda ekonomik kayıplara yol açan süne zararlısına karşı Ankara’da arazi tarama çalışmaları başlıyor. Kurulan 32 ekip 21 ilçede süne mücadelesi çalışmalarını yürütecek.

Süne mücadelesi çalışmaları için sahaya çıkacak ekiplere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Süne ile mücadele çalışmalarında dikkat edilmesi gereken konular üzerinde durulurken, tarama çalışmalarında kullanılacak araç gereçler de mücadele ekiplerine dağıtıldı. Mücadeleye kıymetlendirme sürveyi yaparak başlayacak ekipler, hububat ekili alanlarda yumurta parazitoit sürveyi ve nimf sürveyi yapacak, gerek görüldüğü takdirde de ilaçlı mücadele başlatacak.

Sünenin, çiftçinin emek ve alın terinin zayi olmasının yanı sıra, aynı zamanda da ülke ekonomisine büyük zararlar verdiğini belirten Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankara İl Müdürlüğü olarak hedeflerinin süne zararlısının yol açtığı kayıpları en aza indirerek çiftçinin alın terine sahip çıkmak olduğunu söyledi. Geçen yıl süne mücadelesinde Ankara’da başarılı çalışmalar yapıldığını vurgulayan Temel, hububat üretimi açısından önde gelen illerden biri olan Ankara’da bu yılki hedeflerinin de aynı başarıyı sürdürmek olduğunu kaydetti.

SÜNE EKİPLERİNİ UYARDI

Süne mücadelesinin başarıyla sürdürülmesinde teknik personelin payının büyük olduğunu ifade eden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Temel, ekiplere uyarılarda da bulunarak, “Sizin sahayı çok dikkatli taramanız, kontrol etmeniz gerekiyor. Mücadele toplu olarak yapılırsa, birlikte yapılırsa sonuç alınabilir. Tek tek, ayrı ayrı yapılacak mücadelenin sünede başarı şansı yoktur. Tabiri caizse hasat zamanına kadar uyumayarak çalışmamız gerekiyor.” dedi.

İl Müdürü Temel ayrıca vatandaşların da teknik ekiplerin tavsiyelerine harfiyen uymaları gerektiğini söyledi. Süneyle mücadele için 32 ekip oluşturulduğunu ve her türlü araç gereç yönünden de bütün ihtiyaçların karşılandığını kaydeden Temel, kendisinin de teknik ekiplerin yanında olacağını ve yapılacak çalışmaları yerinde takip edeceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.