Android Kullanıcıları Dikkat!

Android Kullanıcıları Dikkat!

NQ tarafından yapılan araştırmalar, kötücül yazılımlar nedeniyle Android kullanıcılarının dikkatli olması gerektiğini gösteriyor.

 Mobil güvenlik firması NQ, Android uygulamaları inceledi. Daha önce bazı güvenlik firmaları da Android uygulamalarını incelemiş ve 10 uygulamadan 1'inin kötücül olduğunu ortaya çıkarmıştı. Bu bilgilerin ortaya çıkmasının üzerine Android kullanıcıları tedirgin olmaya başladı. Uygulamalar hakkında bir rapor da NQ tarafından hazırlandı. Anti virüs firmalarının yaptığı raporlara bakılırsa, ciddi anlamda bir güvenlik tehdidi söz konusu olmaya başlamış. NQ, geçtiğimiz yıl Android sistemdeki kötücül uygulamaların 3 kat daha artış gösterdiğini dile getirdi. Bu bilgiler ışığında artık Android kullanıcılarının Anti virüs programlarına biraz daha önem vermesi gerektiği düşünülmeye başladı.

2012 yılında Android uygulama ve yazılımlarından cihazlara bulaşan virüs 3 katına çıkmış. Bu oldukça ciddi bir rakam gibi gözüküyor. Her geçen gün uygulamaların artış gösterdiği düşünülürse, virüs yayılımı da artacaktır. Bu durumda Android kullanıcılarının oldukça fazla dikkatli olması gerekiyor. Kötücül uygulamalar nedeniyle cihazlara virüs girişinin en çok olduğu ülkeler ise Çin, Hindistan ve Rusya olarak gösteriliyor. Bu ülkelerdeki Android kullanıcılarının daha dikkatli olması gerekiyor. Kötücül yazılımlardan virüs bulaşmasını engellemek açısından mutlaka cihazınıza bir anti virüs uygulaması indirmelisiniz. 2011 yılında virüs bulaşan Android cihaz sayısı 10.8 milyon iken, 2012 yılında ise bu rakam 32.8 milyona çıkmış. Bu oran da durumun ciddiyetinin anlaşılması için yeterli gözüküyor.


Eğer bir Android kullanıcısıysanız, NQ firmasının Mobile Security & Antivirus uygulamasını Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz. Ücretsiz olarak indireceğiniz bu uygulama sizin cihazınızı kötücül yazılımlardan ve uygulamalardan koruyacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.