Anadolu Selçukluspor İlk galibiyetini aldı!

Anadolu Selçukluspor İlk galibiyetini aldı!

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Anadolu Selçukluspor sezonun 3. hafta maçında Denizli Belediyespor'u 4-1 gibi farklı bir skorla yendi. Selçuklu'da Yusuf Akyel attığı 3 golle maça damgasını

Yeşil-beyazlı ekip sezonun ilk iki haftasında ise ligin güçlü ekipleri Yeni Malatyaspor ve Balıkesirspor ile golsüz berabere kalmıştı. Anadolu Selçukluspor sahasında oynadığı 2. maçta galibiyetle gollü tanıştı. İlk hafta Yeni Malatyaspor karşısında oynadığı futbolla umut veren genç Anadolu Selçuklu takımı 2. haftada da Balikesir deplasmanından gol yemeden ve 1 puanla dönmeyi başarmıştı. 3. hafta sahasında Denizli Belediyespor ile karşılaşan yeşil-beyazlı ekibini alacağı bir galibiyet üst sıralara tırmanmasını sağlayacaktı. Karşılaşmaya iyi başlayan Anadolu Selçukluspor daha ilk dakikalarda rakip kalede gol aramaya başladı. Kenan Karışığın yokluğunda maça Rıdvan ile Anadolu Selçukluspor aradığı golü 15.dakikada Yusuf Akyel ile buldu. Bu dakikada Yusuf, Uğur Bulut'tan aldığı ara pasında soldan ceza sahasına girdi çaprazdan uzak kale direğine düzgün ve yerden bir vuruş göndere başarılı oyunuc topu fileler buluşturdu1-0. Anadolu Selçukluspor bu golle 1-0 öne geçti.

Yeşil-beyazlı ekip bu lduğu bu golden sonra oyuna daha ahakim bir görüntü çizdi. Anadolu Selçukluspor rakip kalede gol aramaya devam etti. Yeşil-beyazlı ekip  25. dakikada sol çaprazdan serbes vuruş kazandı. Bu dakikada topun başına geçen Rıdvan Sağlam topu ön direğe kesti burada topla buluşan Yaser güzel bir kafa vuruşu ile takımını 2-0 öne geçirdi. Bulduğu 2. golle iyice morallenen Anadolu Selçukluspor rakip kalede 3. golü aramaya başladı. Ancak 39. dakikada Denizli Belediyespor sol çaprazdan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Samet Eker'in ortası kafalardan sekti ve uzak kale direğinde bulunan Fatih'in önünde kaldı. Gelişine düzgün vuran Fatih takımının ilk golünü atarken farkı da 1'e indirdi. İlk yarının son dakikasında Serbay orta sahadan aldığı derin topla kaleci Gökhan ile karşı karşıya geldi. Serbay müsait pozisyonda topu kaleciye nişanladı ve yeşil-beyazlı ekip 3. golden oldu. İlk yarının bu skorla bitmesi beklenirken kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Yusuf Akyel yaklaşık 35 metreden şık bir gol atarak takımını soyunma odasına 3-1 önde götürdü. İlk yarı Anadolu Selçukluspor'un 3-1 üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıya rahat ve moralli başlayan anadolu Selçukluspor 48. dakikada Uğur'un sağ kanattan ortasında Serbay arka direkte topla buluştu. Müsait pozisyonda topa vuramayan Serbay  topu müsait pozisyonda olan Yusuf'a çıkardı. Yusuf ceza yayı üzerinden güzel bir vuruş yaptı ve 5 kişinin arasından geçen top Anadolu Selçukluspor'un 4. golü oldu. Bu dakikdan sonrada bir çok müsait pozisyondan yararlanamayan Selçuklu ekibi sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılarak ilk 3 puanını almış oldu. Yeşil-beyazlı ekip 3 hafta sonunda 5 puan topladı.

Stat: Konya Atatürk

Hakemler: Adem Sarıtaş, Egemen Eren, Hüseyin Otyakmaz

Anadolu Selçukluspor: Sabri, Abdullah, Rıfat, Yusuf, Yaser (Dk. 84 Ali Kafadar), Volkan, İlhan, Fikret, Uğur, Rıdvan (Dk. 77 Abdülkerim), Serbay (Dk. 59 Semih)

Denizlispor: Gökhan, Kemal, Ömer (Dk. 46 Selim), Süleyman (Dk. 51 Oltan), Kadir, Samet, Uğur Kapısız, İbrahim, Çağrı (Dk. 88 Ali Koyuncu), Selçuk, Selimhan

Sarı kartlar: Dk. 36 Rıfat, Dk. 56 Abdullah, Dk. 72 Uğur (Anadolu Selçukluspor), Dk. 45 Kemal, Dk. 48 Çağrı, Dk. 74 Kadir, Dk. 86 Selimhan (Denizlispor)

Goller: Dk. 15, 45 ve 48 Yusuf, Dk. 24 Yaser (Anadolu Selçukluspor), Dk. 38 Selimhan (Denizlispor)

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.